ГЕРБ вини патриоти, че подклаждат напрежението, ПФ: Политиката към бежанците е грешна

Антония Чорева 25 ноември 2016 в 12:53 3529 5

Бунтът в Харманли потвърждава, че тези хора не са никакви клети бежанци, а хора са агресивно поведение, които не ценят гостоприемството на българската държава и се отплатиха, биейки полицаите. Условия каквито има в центровете за бежанци, няма нито в домовете за сираци, нито в старческите домове. 

Това каза Красимир Каракачанов от името на Патриотичния фронт в парламента по повод случилото се в бежанския лагер в Харманли. 

"Многократно сме заявявали, че политиката към нелегалната миграция, която се следва от българските институции, ще доведе до проблемите, които вчера наблюдавахме в Харманли. Преди месец предупреждавахме, но никой не ни чу“, заяви Красимир Каракачанов.

Патриотичният фронт настоява: Да се усили охраната на държавната граница и центровете за бежанци и при необходимост да се употребява сила и оръжие за въдворяване на ред. Да се преразгледа реадмисията на бежанците. Всички центрове да станат от затворен тип и извън населените места.

От името на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че всеки трябва да е максимално отговорен, тъй като темата за бежанците няма да е решена днес нито утре, а ще трае години напред. "Това е проблем, който стои пред всички парламентарно представени групи и институциите", категоричен е Цветанов.

Той не пропусна да спомене, че и политиците допринасят за напрежението около тези центрове, тъй като не е нормално там да отиват хора, които не живеят в района, визирайки представители на Патриотичния фронт. Той предупреди, че политиците трябва да бъдат много внимателни с поведението си. Цветанов приключи: "Положихме достатъчно усилия, макар че сме в оставка, бяхме там, и премиерът Бойко Борисов снощи беше в Харманли", смята Цветанов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

5

косата

20.02 2017 в 12:51

ГЕРБ е като калпавата ракета в този случай.

12038

4

косата

26.11 2016 в 11:32

Истината е, че патриотите си правят предизборна кампания от случилото се, което е най-малко неморално.
Истината е, че причината за случилото се е в престъпно неадекватна политика на управляващите относно бежанците и замитането на проблемите по килимчето, че е по-лесно.

13531

3

Traqn Savov

26.11 2016 в 07:35

Всъщност бунтове се се вдигат навсякъде из Европа, в германия бяха запалили тяхното си общежитие, а в Франция запалиха цялото метро, при бунтове..
Така че не обвинявайте само България!!

12691

2

Емил Станоев

25.11 2016 в 15:02

Да бе !! Ние Патриотите сме виновни че тая паплач се опитва да докара размирици в държавата ни !! Колко пъти казахме : Че тия трябва незабавно да си депортират кой откадето е и Границата да се пази а не като сега .ББ и шайката му не са виновни, винаги друг е виновен !

29585

1

Izalina

25.11 2016 в 13:15

Ако някой е за бой заради последите събития, то това е меганеадекватното управление на тъпото село България и в частност началствата на МВР и АБ.
Ако вместо да влачат, протакат, подгъзват и прочее безумици, си бяха свършили работата, нямаше да чуваме заглавия като бхк-та, динковци и пери, нямаше да има бой с камъни и вода, нито пък спорове озверелият афган или събраният набързо да свърши несвойствена работа катаджия(джандар, охр, все тая) е по-лош.

С ужас се присещам за иззетите 50 узита миналата седмица. С ужас научавам днес, че свидетелите срещу Низамов са в неизвестност. Ами ако има и други безконтролни оръжия и не толкова невинни души - "просещи хуманизъм и подслон (момент, пускам сълза) несретници" - и вземат да се срещнат?!
В тоя разграден двор всеки прави каквото си иска, а ние си джафкаме по луната и лапаме мухите.

ибахти смотаняците сме

И незвисимо, че звуча съгласна и с Каракачанов и с Цветанов, и двамата са ми е черни!
 
X

Да помогнем на украинските деца!