Quantcast

ГЕРБ видя кредит на доверие към правителството в доклада на ЕК

Ивайло Анев Последна промяна на 28 януари 2015 в 16:05 3363 8

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов

Това, което виждаме в доклада на Европейската комисия, е, че има кредит на доверие към днешното стабилно управление.

Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание.

По-рано днес Европейската комисия публикува доклада за постигнатия от България напредък по механизма за сътрудничество и проверка в сферите съдебна реформа, борба с корупцията и организираната престъпност.

"За всички е ясно, че когато има стабилно управление, биха могли да бъдат реализирани и съответните законодателни промени, които да доведат до реални действия на изпълнителната власт", смята Цветанов.

Според него заради стъпките в законодателството и Закона за МВР в предстоящите месеци ще бъде подобрена борбата срещу тежката организирана престъпност.

"Беше важно да се постигне консенсус по принципите за приемане на една стратегия за съдебната реформа, която да обедини абсолютно всички парламентарно представени групи и това намери отражение в доклада", каза Цветанов.

Данаил Кирилов от ГЕРБ пък коментира, че в доклада се подчертава важната роля на ВСС, който би следвало да поведе реформата в съдебната система.

Кирилов обясни, че особено важно е разработване на законопроект за изпълнение на стратегията за съдебната реформа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2015 в 23:55

Голям кредит на доверие, а от ЕС знаят ли, че всички свидетели и вещи лица по делата на ЦЦ неволно умряха - ВСИЧКИ! А дали са запознати точно как изчезнаха тефтерите на Златанов - спукана гума+стоящ до тях пенсиониран дс агент+без последствия. Аз доверие не виждам и в начина по който Брендо избяга, а дори ни го бяха хванали в чужбина работещи хора. А ЕС запозна ли се с това как ДАНС проспа 4 милиарда от КТБ или то това за тях не са сериозни суми :D

28.01 2015 в 21:30

Цитирам великият мислител буда-бг:
"те Го плюят, той мисли, че дъжд вали"

28.01 2015 в 20:50

Еим то това ни е останало живеем на кредит на доверие.....Дори "крадит на пари" не щат да ни дават, като на Гърците.....

А догодина и доверието ще свърши и какво ще правим тогава?

28.01 2015 в 17:47

tAZ MUTRA OSHTE LI NE E V ZATVORA>!!!

28.01 2015 в 17:03


Ма разбира се бе, те искат само такива йесмени и изтривалки като вас. Сигурен съм че тухла върху тухла да не остане в България, тия ще продължат да ви дават кредит на доверие :))))

28.01 2015 в 16:32

Цветанов е НЕВИНЕН! Долу ръцете от Цветанов! Омерзен съм.

28.01 2015 в 16:28

Докато тая Мутра дава брифинги вместо да влиза в затвора,няма да повярвам на никакви доклади и оценки,пък били те и от Европейската комисия.Изключителна наглост и неуважение е да оценяваш нуждата от реформи и да имаш няколко висящи дела(кой ще ми гарантира,че продажния съд няма да реши в негова полза).Както ЦСКА и Левски ги свири чужд съдия,така и тая Мутра да го съдят външни хора.Мои,мили,тъпаци,това е подигравка с нас,не разбирате ли.

28.01 2015 в 16:20


.........................каза ОСЪДЕНИЯТ на 4 години затвор!!

БАТИ и държавата!!!!!!!!!!!!!!!!

Докога да чакаме и тук да дойде......Сириза!?!?!