ГЕРБ в Русе се разбунтува срещу определения от Бойко Борисов местен лидер

OFFNews Последна промяна на 01 август 2019 в 12:17 10255 2

Снимка Шоуто на Слави архив

Структурата на ГЕРБ в Русе се разбунтува срещу определения от лидера Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията нов шеф на местната организация - Росен Даскалов. 

До този момент председател на общинската организация беше кметът на Русе Пламен Стоилов, от когото Борисов сне доверието си. Ръководството на структурата в Русе прие политическа декларация срещу утвърждаването на Даскалов. 

В декларацията се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Изказва се опасението, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ПП ГЕРБ. Подчертава се, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив. 

Пълният текст на декларацията на структурата на ГЕРБ в Русе: 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ,

С изненада установихме, че на 31.07.2019 г., в 20:30 часа, на официалната фейсбук страница на ПП ГЕРБ – Област Русе (https://www.facebook.com/gerbruse) е публикуван текст със следното съдържание: „Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“.
Членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Община Русе категорично се разграничаваме от съдържанието на тази публикация и заявяваме, че подобно решение никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с нас, което го прави нелегитимно! Обявяваме за абсолютно неприемливо погазването на установените демократични правила и процедури, в т.ч. и на Устава на ПП ГЕРБ, за избор на ръководни позиции в партията, без да е потърсена и взета под внимание волята на местните структури. Подчертаваме, че лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията и изказваме своите опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена при формирането на цитираното по-горе решение. Настояваме за незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това еднолично решение от страна на партийното ръководство, тъй като всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на ГЕРБ в Русе и би означавало своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в нашата община. 

Заявяваме своята готовност да работим за поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в Община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години! За нас обаче, евентуална кандидатура на Росен Даскалов за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ би била абсолютно неприемлива, тъй като това лице не се ползва с нашата подкрепа и не би могло да ни мотивира да работим за него.

Имаме пълно доверие в Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, и настояваме на предстоящото номинационно събрание за Местни избори 2019 в Община Русе, насрочено за 08.08.2019 г., да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местната структура на партията. 

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1. Започва да се занимава с картинг като дете, а впоследствие автомобилите се превръщат в негова страст и професия.

Росен Даскалов е собственик на „Син Карс Интернешънъл” ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. Той подготвя изграждането на първата високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в България. През 2017 г. получи награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия".„Син Карс Интернешънъл” в лицето на г-н Даскалов бе отличена преди 2 месеца с втора награда в категория ''Иновация'' на Петия юбилеен годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В медиите наричат Росен Даскалов българският Илон Мъск. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1245

2

rrr11

01.08 2019 в 13:51

Хахаха, бунтът на калинките. Изненадващо за ГЕРБ, за шеф слагат човек с ниво на интелигентност, доста над средното за партията и некадърниците усещат, че им изстиват топлите общински местенца.
Дано Даскалов поразчисти малко общината от профани.

11009

1

случайно прочетох

01.08 2019 в 13:07

Тоя Даскалов, щом е от герб, не ми го хвалете!