ГЕРБ: Тефтерчето на Златанов е "Костинброд 2". БСП: Това е амнистия за Златанов

Нели Чолашка 12 ноември 2014 в 11:57 6195 6

Снимка Ивайло Анев

Случващото се с тефтерчето на Златанов (Филип Златанов, шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси при кабинета "Борисов") е слабо режисиран сценарий "Костинброд 2" ("Костинброд 1" е откриването на фалшиви бюлетини в печатница в Костинброд за парламентарните избори през пролетта на 2013 г.)

Това обяви Цвета Караянчева от ГЕРБ, която изчете декларация от името на партията по повод изчезналото прословуто тефтерче на Златанов.

Остро възразяваме срещу поредните опити за манипулация на общественото мнение, прочете Караянчева.

„Някакви комисии разследваха нещо и не стигнаха до никъде. От ГЕРБ настояваме компетентните органи да предприемат всички мерки за откриването на тефтерчето.

Не можем да си обясним защо въпросното вещо лице е сигнализирало чак 24 часа след кражбата. Докога разни сценаристи ще влияят на общественото мнение чрез инсценировки“, зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

ОТ ГЕРБ настояват всички компетентни органи да си свършат работата по случая.

"Това, че е изчезнало веществено доказателство, не означава, че делото трябва да бъде прекратено. Българските граждани трябва да знаят истината“, призова Караянчева.

Десислав Чуколов от "Атака" поиска изслушване на вътрешния министър Веселин Вучков и на главния прокурор Сотир Цацаров за случая с изчезналото тефтерче. Председателката на НС Цецка Цачева му напомни, че трябва писмено да внесе това питане.

Изчезването на тефтера е амнистия за Филип Златанов, коментира по-късно в кулоарите на парламента Кирил Добрев от БСП.

„Преди нас имаше пресконференция на ГЕРБ, които говориха много силно и мощно за тефтера на Филип Златанов. Това прави невъзможно доказването на инициалите И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц.

В новото правителство имаме вицепремиер, който присъства в този тефтер. Вълкът козината си мени, но нрава не. Партия ГЕРБ е същата, която беше и преди две години“, каза още Кирил Добрев. 

Мая Манолова пък обяви, че левицата внася промени в Закона за предотвратяване на конфликта на интереси.

Според Манолова причината за изчезването на тефтерчето не е случайна, тъй като в момента се дава старт на второто правителство на Бойко Борисов.

„Поръчителите на това кой да бъде ударен и кой оправен се настаняват във властта. Очевидно, че реформата ще върви дело по дело”, коментира още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!