ГЕРБ си прави сметки за 2/3 мнозинство с Реформаторите

Елица Мартинова 17 декември 2013 в 08:45 4231 80

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов

 

„Когато приключат едни избори, когато даде възможност и ГЕРБ, и Реформаторите, и аз искрено се надявам, че те ще успеят, защото действително България се нуждае от едно силно дясноцентристко управление, което да може да формира и 2/3 мнозинство, за да могат да се правят и конституционни промени, защото част от тези мерки, които те предлагат, тези шест – ние сме ги декларирали и само за това говорим през последните шест месеца“.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той настоя за незабавни избори и изрази увереност, че партията му е подготвена. Запитан какво планира ГЕРБ, след като дори Реформаторите не желаят да управляват с тях, Цветанов отговори многозначително: „Нека минат изборите. Има интереси, които са по-важни – националните.“

Във връзка с напусналите депутати Светлин Танчев и Георги Марков Цветанов коментира, че не се чувства виновен, а огорчен. Въпреки това той е категоричен, че това по никакъв начин не разклаща стабилността в партията. По думите му за не особената стойност на двамата депутати в структурите на ГЕРБ може да се съди от факта, че Танчев е втори мандат депутат, а за пръв път се появява пред медиите с напускането си.

Цветанов е категоричен, че е в прекрасни отношения с председателя Борисов. Той коментира, че изборът на Цецка Цачева за ръководител на ПГ ГЕРБ е обсъждан още след напускането на Искра Фидосова и не е изненада. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че той няма как да се занимава с ръководството на парламентарната група, защото пътува много и е много зает.

Цветанов подчерта, че Бойко Борисов ще остане депутат, въпреки здравословните му проблеми.

„Това е силата на една партия – когато няма боричкания кой да бъде лидер, всеки си знае мястото и имаме добра структурирана организация, структури във всички общини“, каза Цветанов.

Той призова БСП, ако са толкова убедени в електората си, да насрочат нови парламентарни избори.

„Ако това е вярно, бих препоръчал веднага да отидем на предсрочни избори. Ако БСП са убедени - и ДПС, че могат да си направят отново 120 депутати с помощта на „Атака“, те могат отново да управляват и няма как българските граждани да протестират вече 180 дни. Но те знаят, че следващият техен шанс няма да го има, те отклоняват страната от европейските ценности и перспективи“, каза Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!