ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

Ивайло Анев Последна промяна на 14 март 2015 в 12:30 2990 5

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори. Това решение е взела Изпълнителната комисия на партията, съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов преди началото на националното ѝ съвещание.

За да обсъдят подготовката на ГЕРБ за местните избори през есента, в града под тепетата пристигат общинските кметове на ГЕРБ от цялата страна, народните представители от ГЕРБ, министрите от кабинета от квотата на ГЕРБ, областните координатори на партията.

„Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с които стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на месните избори и над 1601 общински съветника”, каза Цветанов.

„Това е съвсем постижима цел. Аз съм убеден, че с общите усилия и това, което направихме в местната власт имаме кметове, които разшириха подкрепата си и съм убеден, че ще получат подкрепата не само от съмишлениците и симпатизантите на ПП ГЕРБ, но и на много други партии и обществени организации, защото когато се правят добри политики те трябва да бъдат подкрепяни независимо кой управлявам”, заяви той.

По думите му вече са изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

„Разбира се, трябва да изчистим и стратегията си относно начинът, по които ще бъдат обявявани кметовете на всички тези населени места. Ще има разговори, които ще се водят с РБ, но принципната позиция на ПП ГЕРБ е за самостоятелно участие”, уточни Цветанов.

Близо 450 активисти на ГЕРБ от цялата страна и 300 на Реформаторския блок се събират днес и утре в Пловдив, за да получат инструкции относно предстоящите местни избори.

На сбирките ще присъстват почти всички министри на формациите, депутати, лидери по места.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2015 в 20:01

"умник" е наш бОйко и дебела книга държи в ръцете си...Да я даде на цВъко ,да си я носи в затвора ,там времето върви бавно...

14.03 2015 в 13:26

Готино фото...."осъденият Шекспир"с голямото носле до Началника,със завиден апетит!Чисти и прости,като къпан милиционер.
ОК,сами на Избори-нормално.Като се изключат всички спонсори,политически притурки,"некои наши"плеяда олигарси и бизнесмени-сами,ти да видиш

14.03 2015 в 13:04

... 80 кмета, повече не ви давам!

хахахахахахахаха

(лакомо дупе... и у неделя постно руча;)

14.03 2015 в 13:01

Прекрасно, Станчова, прекрасно !!!

Подкрепата за Костококите се топи по-бързо от тазгодишния сняг.

Вече достигнахте 3,2%.

До изборите ще сте като Дудука с 0,5% подкрепа.

Муха-лайнярка със
самочувствие на аероплан.
Те това са Костококите
и Кюнеца и Рамадан.

14.03 2015 в 12:58

Любопитна съм как върви тенденцията на поумняване и на изтрезняване всред ошашавения електорат...