ГЕРБ с още въпроси за шефа на ДФЗ: Откъде се появи? Кой го доведе? Кой го предложи?

OFFNews 23 юни 2021 в 18:42 2891 1

Поредна порция въпроси зададе ГЕРБ за новия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов, няколко часа след като говорителите по темата Томислав Дончев и Тома Биков попитаха дали Михайлов не е съден за данъчни измами. А говорителят на правителството Антон Кутев отговори, че той наистина е разследван и арестуван, но е оправдан и впоследствие е осъдил прокуратурата за набеждаване.

"Когато някой управлява нашите, вашите пари, когато взема решение за съдбата на другите хора, забранени въпроси няма. Затова ние продължаваме с въпросите", обяви Томислав Дончев на новата пресконференция, пет часа след първите питания.

И допълни, че първият въпрос е какъв предишен опит и експертиза има Борис Михайлов, "която е относима към ДФЗ". 

"Напълно резонно е да попитаме откъде се появи г-н Михайлов? Кой го доведе? Кой го предложи. Министър, министър-председател, някой друг?", продължи Томислав Дончев. 

Тома Биков пък коментира, че най-нормалното нещо в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват от биографията на хора, които заемат високи публични позиции.

"И ако някой в служебното правителство си мисли, че с такива бурни реакции ще ни подплаши и ние ще спрем да задаваме въпроси, ще спрем да търсим информация за хора, които са проблемни, много се лъжете. Това само ще ни амбицира да бъдем още по-активни и да предупреждаваме обществото за определени казуси", заяви Биков по повод казаното от говорителя Кутев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

105

1

Имe на профила

23.06 2021 в 19:39

Кравов и ТЪПОТО от Габрово много нагли.
Ама знаят как ще ги е@ат с 200 след изборите и от сега реват, че ще бъде без вазелин.