ГЕРБ решава дали да остане в сглобката, БСП внася нов вот на недоверие

OFFNews 08 ноември 2023 в 07:42 2503 7

Снимка БГНЕС

ГЕРБ свиква Национален съвет на партията, по време на който ще се реши дали ще продължат да участват в управлението заедно с ПП-ДБ.

Лидерът на партията Бойко Борисов обяви за свикването на Националния съвет още в изборната нощ, когато обвини некоалиционните си партньори в участие в алтернативни сглобки с БСП и "Възраждане". По думите му местните сглобки трябвало да се пренесат и на национално ниво.

Освен това се очаква БСП, ИТН и "Възраждане" да внесат втори вот на недоверие срещу правителство, този път за сигурност и отбрана. Левицата започна да събира подписи след провала на първия вот на недоверие срещу кабинета Денков за провал в енергетиката. "Възраждане" отказаха да внесат вота в средата на предизборната кампания, въпреки че техният вот се разгреждаше седмица по-рано.

БСП се скара с ''Възраждане'', защото подкрепят вота на недоверие само декларативно

Междувременно от партията на Корнелия Нинова обвиниха "Възраждане", че пази правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1695

7

Mladen Nikoloff

12.11 2023 в 14:34

Ах колко е иронично да чета в коментарите най-великите застъпници на демокрацията и "евроатлатническите" ценности да се радват, че Бойко го плашили с Магницки и за това държал правителството. Естествено за вас не стига едно българско правителство да е евроатлантически насочено, а трябва да е изцяло наведено, сервилно и угодническо. Именно за това само хора, които искрено мразят България и презират българите и всичко българско, хора като Евгени Дайнов и тук коментиращите, биха гласували за ПП-ДБ.
ПП-ДБ обаче е с преброено време докато Тръмп вземе властта в САЩ и спре кранчето на розовите NGO-та. След това Бойко ще управлява с Възраждане и всичко ще си е добре както преди.

1935

6

Муню

08.11 2023 в 09:47

От тук зайче няма да излезне.
Тиквун го е страх да свали правителство, което е про-европейско!
За магнитите не знам, може и да му се случи. Все пак с Шиши са си ортаци, може да го пита колко боли.
А последния изобщо не иска и да чува за магнити, че лепне към прокуратурата (ако беше в нормална страна).
Смо Черепа нещо се изгуби. Какво става там? Защитен свидетел ли беше или още е?

345

5

Джендо Джедев

08.11 2023 в 09:42

Боце да не се кани да се гуèне с Костя и с агент Сава? Има такива сигнали...

-1650

4

ob1

08.11 2023 в 09:28

Пффф, знаем какво ще "решат" - в името на България и т.н.
Истината е, че магнитните полета влияят много добре и на тиквите...

14048

3

voododoll

08.11 2023 в 09:12

Подкрепата и за ППДБ и за ГРОБ пада стремглаво, не защото нямат хора дето ги подкрепят, а защото масово тея дето ги подкрепят, не гласуват. Избирателната активност се срива, и платения вот става все по-апетитен и силен. На следващи избори в рамките на тоя парламент, 10-15% ще гласуват, и 20-30% от тях ще определят политическата сила номер едно. Което е горе долу колкото е подкрепата за БСП и Вгъзраждане взети заедно.

Не мисля че на Боче му се прави опозиция, или пък бъркам...? Все пак той създаде модела Орешарски, като реши да е опозиция, за да се върне после на бял кон... Може би следва модела Зарков? Модела Костадинов?

1005

2

ПР

08.11 2023 в 08:29

ГЕРБ решава?!Да,ама друг път.Първо,ще се съгласува със Сараите,после ПееФски ще сведе нещата дознание на Боко и чак тогава,ГЕРБ ще "решават".

22548

1

dolivo

08.11 2023 в 08:22

не ще да си чака ротацията?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика