ГЕРБ разлюби Дани Каназирева. Отказа й да е водач на пловдивската листа

OFFNews 23 август 2022 в 15:24 9493 3

Каназирева

Снимка Архив

Дани Каназирева

Бившият депутат от ГЕРБ Дани Каназирева няма да е водач на пловдивската листа на партията на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, потвърди областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, цитиран от Plovdiv24.bg.

На Каназирева е предложено непрестижното седмо място за 16 МИР-Пловдив град.

Причината за пресекналата любов е нелепото поведение на депутатката в парламента и най-вече изказването, с което стана за смях: "Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос!", макар че тя обясни, че е искала да каже друго. Това изявление явно не се е понравило на много хора от ГЕРБ, които вече не я искат в редиците си.

Преди да стане част от ГЕРБ-ерската листа Дани Каназирева беше областен координатор на "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева, но в края на март 2013 г. се отрече от нея. Причината бе реденето на листите. Тогава русокосата дама обяви: "Ние настоявахме да има регионален принцип при редене на листите, а не туристи и парашутисти. "Движение България на гражданите" се оказа партията на Меглена Кунева и на приближените й, а не на гражданите".

През 2017 г. Каназирева стана водач на листата на Нова Република за Пловдив и областта. Две години по-късно се кандидатира за кмет на Града под тепетата и водач на листатa за общински съвет от "Съюз за Пловдив" и обяви, че в политиката се бори срещу некомпетентността, бездушието и корупцията в управлението. Дори бе на косъм от балотаж, но в крайна сметка градоначалник стана Здравко Димитров от ГЕРБ.

В знак на добра воля правителството на Бойко Борисов я направи областен управител на мястото на Здравко Димитров през 2019 г.

През 2021 г. стана водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-област от гражданската квота и влезе в Народното събрание.

Сега Георги Мараджиев не съобщи кой ще поведе листата на ГЕРБ в областта, като уточни, че това ще стане ясно, когато регистрира листата с кандидати в РИК следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

3

Niko Kolev

23.08 2022 в 22:41

Явно са намерили нещо по-глупаво, което да покрива партийните критерии. Което си е трудно, все пак. Не ли.

14469

2

случайно прочетох

23.08 2022 в 16:39

Така е при платената любов.Сватба няма....

12073

1

IvanofRumen

23.08 2022 в 15:38

Дребно, злобно същество. По злоба може да е бие само Деса, но не е напълно сигурно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!