Дани Каназирева обяви кандидатурата си зa кмет на Пловдив

OFFNews 27 август 2019 в 21:17 4844 0

Тази вечер в двора на Драматичния театър Дани Каназирева обяви кандидатурата си зa кмет на Пловдив и водач на листатa за общински съвет от "Съюз за Пловдив".

Каназирева заяви, че в политиката се бори срещу некомпетентността, бездушието и корупцията в управлението:

"Спечелих най-важното - подкрепата и уважението на хиляди пловдивчани. Да, беше трудно, започнах от нулата, създадох прекрасен екип, който днес е не просто алтернатива, а по-важното- моралната алтернатива в Пловдив. Това са хора с образование и професия, които обичат града си, които не спряха да работят, вярват, никога не сведоха глави и никога не отидоха да молят властта за каквото и да е", каза за колегите си кандидатът за кмет.

Каназирева е на мнение, че от Пловдив може да тръгне различен модел на управление:

"Вярвам, че нашият град може да разбърка политическите схеми, да наруши партийните баланси, да развали комфорта на управляващите. Но само ако проявим смелостта и поемем риска да изберем кмет извън политическото статукво и прекъснем омагьосания кръг на икономически зависимости, в който от години се въртим. Това направиха вече редица европейски градове, към които се стремим"

Кандидатът за кмет и водач на листата за общински съвет от "Съюз за Пловдив" анализира досегашното управление на града: парите в бюджета не стигат, защото отиват към партийните фирми; управляващите ни оставят в наследство счупени тротоари, объркан трафик, мръсен въздух и фалиращи здравни заведения.

"Тези резултати развенчаха най-упорития мит, че било добре кметът да е от управляващата партия. Ето, имахме кмет не само от управляващата партия, но и пръв приятел на доскорошния втори човек в тази партия. Да не би Пловдив да е с подновена канализация и завършен воден цикъл? Да не би да получаваме бързи и качествени ремонти? Да не би да има добре поддържана зелена система? Крайно време е да изхвърлим тази лъжа. Не е важно кметът да е от управляващата партия. Важно е да е подготвен, да е отговорен и да разчита на целия експертен потенциал на Пловдив" - обобщи Каназирева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови