ГЕРБ пусна сигнал за конфликт на интереси срещу Кутев

Нели Чолашка 28 ноември 2013 в 17:33 3975 4

Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
Антон Кутев. Снимка: БГНЕС

 

След серията от сигнали в Комисията за корупция и конфликт на интереси 0срещу депутати от ГЕРБ и срещу президента Росен Плевнелиев, който също е от ГЕРБ, от партията отговориха със сигнал срещу Антон Кутев от БСП.

Сигналът бил подаден внесен от Ивайло Петров и в него се твърди, че Кутев е участвал в комисията по раздържавяване на ЕРП-тата и след това е бил в борда на директорите на ЧЕЗ и по времето, когато той е бил там, негови близки и роднини са назначени в дружеството.

Във връзка със сигнала, депутатът от ГЕРБ Емил Радев предложи да се поиска информация от ЧЕЗ бил ли е Кутев в борда на директорите и каква заплата е получавал. Искаме събиране на повече данни, за да преценим има ли нужда сигналът да продължава или да се прекрати, поясни той.

Емил Радев от ГЕРБ поиска Кутев да бъде изслушан от комисията, така както беше поканен за изслушване лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кирил Добрев от БСП обяви, че ако се докаже, че Кутев е участвал в раздържавяването на ЕРП-тата и после е бил в борда на ЧЕЗ, лично ще му задава въпроси в комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови