ГЕРБ: Плащаме и за другите наематели в НДК

Нели Чолашка 12 декември 2013 в 14:26 4064 1

На последния етаж на тази сграда е централата на ГЕРБ.
На последния етаж на тази сграда е централата на ГЕРБ.

 

Не само, че НДК не е плащало за консумативите на централата на ГЕРБ, но партията е правила подобрения в сградата, която е в полза на всички наематели.

Това обявиха от политическата формация по повод обвиненията от вчера на зам.-министъра на културата Велислава Кръстева, която обяви пред парламентарната културна комисия, че търговското дружество НДК е плащало част от разходите на ГЕРБ за консумативи. 

"ГЕРБ винаги сме ползвали отдадените ни под наем помещения от Областна администрация, находящи се в Административната сграда на НДК на базата на равнопоставеност с другите наематели и спазване на принципите за добро общо съжителство.

Не веднъж ПП ГЕРБ е заявявала желание за обособяване на самостоятелен електромер, което според ЧЕЗ е невъзможно, поради спецификата на сградата и липсата на трафопост.

Поради това, електроенергията се разпределя, съгласно предоставена от НДК справка на база за дялово електроразпределение.

Друг е въпросът, че заради този тип отчитане, дори и в момента ПП ГЕРБ не знае дали не е ощетена и дали не заплаща повече електроенергия, отколкото е консумирана", пише в позицията на политическата сила.

Всеки месец ГЕРБ плаща по 1500 лв. за чистене, асансьор и охрана в административната сграда на НДК, коментира в кулоарите на парламента Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!