ГЕРБ пита: БСП ли диктува на президента Радев ?

OFFNews 21 декември 2016 в 15:09 3804 2

Снимка ПП ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ отправи питане към Корнелия Нинова дали в бъдеще ръководството на БСП ще спуска решенията на новоизбрания президент.

Повод за питането е изказване на Нинова, че президентът Плевнелиев трябва да направи служебно правителство, а Радев няма да участва при определяне на състава му. Личнo към Нинова се обърна народният представител Георг Георгиев на брифинг на Народното събрание.

„От анонсираното от "г-жа Лъжа" явно БСП няма да даде своята благословия България да има служебно правителство, което да встъпи в длъжност и да имаме гаранция, че ще се запази в януари месец“, посочи той. Според Георгиев решенията  на Радев се диктуват от БСП и по-точно от партийното ръководство. Той припомни, че само преди месец и половина Радев беше избран с надеждата, че ще бъде равноотдалечен и еманципиран, беше му гласувано доверие като извънсистемен, неполитически играч, благодарение на което българските граждани подкрепиха една такава нова за държавата платформа", каза Георгиев. 

Георг Георгиев попита дали новоизбраният президент ще представлява всички български граждани или само БСП.

Електоратът, който е дал доверието си на Радев, далеч надхвърля този на БСП.

 „В момента българите очакват много повече от това една партия, спазвайки своите много тесни интереси, да се дистанцира от интереса на държавата“, заяви Георг Георгиев. Според него трябва много ясно да се разграничи от подобни изказвания - като на Нинова.

„Президентът вече каза, че има състав на кабинет, но това влиза в противоречие с изказаните вчера от Нинова твърдения, че БСП нямало да дава имена и благословия затова България да има служебно правителство“, коментира Георгиев.

„Оттук-нататък много се надявам отговорността да бъде поета от БСП и нейния лидер, да се оттеглят от този дебат, касаещ служебното правителство и Нинова по никакъв начин да не опитва да манипулира президента Радев, а той честно, почтено и съвестно да си влезе в правомощията на новоизбран президент“, каза още народният представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

21.12 2016 в 15:49

Борисов УПОТРЕБИ за ПОРЕДЕН ПЪТ ТОЯ ПЛАЗМОДИИ - НАРЕЧЕН ПРЕЗИДЕНТ на България, а ДЕФОРМАТОРИТЕ бяха използвани като кърпичка за еднократна употреба за да ПРОТАКА докато встъпи в длъжност Радев и тогава ще го ОЧЕРНИ само както той умее. ДЕФОРМАТОРИTE така бяха ПРЕМЕТНАТИ, че следващият парламент ще го гледат по ТV. Този път обаче сметките на Кръстника ЩЕ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ. СЪДБАТА и НАРОДА БЪЛГАРСКИ са СРЕЩУ НЕГО и го ЧАКА ГОЛЯМА ИЗНЕНАНА на СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. БорисоФФ вече е политически труп !!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!