ГЕРБ: Петков иска да се хареса в ЕС и не брани българската позиция за Шенген

Ружа Райчева 18 февруари 2022 в 14:40 1651 3

Снимка OFFNews

Ясно е, че България е изпълнила критериите за Шенген. България има своите постижения и те трябва да бъдат бранени, а не г-н Петков да се опитва да се хареса, каза бившият външен министър от ГЕРБ Даниел Митов. 

Днес Кирил Петков заяви от Брюксел, че европейските лидери нямат доверие на България за Шенген, защото много от дадените обещания не са изпълнени. По думите на Митов незнайно защо премиерът не защитава позицията на България по членството на Шенген и "импровизира" за пореден път. 

"Истината е, че България до момента е изпълнила задълженията си за шенгенското пространство. Няма как всички тези европейски институции да бъдат излъгани, както твърди министър-председателят пред своя холандски колега Марк Рюте", каза Митов. 

Екатерина Захариева от ГЕРБ заяви, че сякаш е станало тенденция българският министър-председател да ходи в Брюксел и да "очерня репутацията на България". 

"Досега България има последователни позиции по отношение на Шенген и еврозоната и се надявам те да бъдат запазени", добави Захариева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

18.02 2022 в 17:47

Тия не ги ли е срам от семействата им, приятелите???

2210

1

fishcake1

18.02 2022 в 14:51

Позицията на ГЕРБ за Шенген беше да лъжат и крадат като за последно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!