ГЕРБ отговори на Патриотите, не обсъждали оттегляне на подкрепа

Симона Костадинова 10 юни 2015 в 12:59 2424 1

ГЕРБ не обмислят вариант, при който Патриотичният фронт (ПФ) оттегля подкрепата си към управляващата коалиция. ПФ направи тази заявка, ако не бъдат изпълнени 7 техни искания до 1 юли.

Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. Днес той представи на ПФ отговорите на техните искания

"От ГЕРБ не сме обмисляли резервен вариант", категоричен беше Цветанов.

Темата за оттеглянето на подкрепата не е дискутирана на срещата с ПФ, обясни Цветанов. "Аз смятам, че това не стои на дневен ред, смятам, че в момента повече трябва да си говорим и заедно ще успеем", коментира Цветанов. 

По думите на Цветанов исканията на ПФ не са били ултиматум. "Аз през цялото време не съм възприемал декларацията на ПФ като ултиматум - всеки има стоите виждания и изисквания, а  ние трябва да намерим общ език", обясни Цветанов.

Той подчерта, че в момента се полагат "максимални усилия част от исканията да бъдат изпълнени в срок". По думите му има законови ограничения, които не позволявали някои от исканията да бъдат изпълнени бързо. Цветанов обаче смята, че "няма неизпълними искания на Патриотичния фронт".

Разговорите с патриотите продължават и ще има още срещи. Предстоят разговори с ресорни министри, за да продължел "градивния и конструктивен диалог", заяви още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови