Томислав Дончев: Нито едно от правителствата на Борисов не е получавало предложение от ЧЕЗ

Ако някой има желание да протестира, да отиде до Прага, обяви вицепремиерът

OFFNews 07 март 2018 в 19:57 5382 4

Нито едно от правителствата, на които Бойко Борисов е министър-председател, не е получавало предложение от чешката компания ЧЕЗ да влезе в сделката за активите на ЧЕЗ-България, обяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

"То не се решава с разговор в някое кюше, това се прави с писмо. Аз подобно писмо не съм чел и не съм виждал. Говоря за кабинетите, в които съм имал честта да участвам. Ако подобно предложение е правено в други правителства, служебни, това на Орешарски, това е съвсем друг въпрос, но ще се провери дали други правителства са получавали подобни предложения. Нашето не е", каза Дончев.

Според вицепремиера намесата на държавата ще бъде извънредна мярка:

„Тя е продиктувана от това, че държавата по някакъв начин трябва да гарантира спокойствието на всички хора, които с основание или без основание са разтревожени“.

Томислав Дончев уточни, че предвид създалата се ситуация държавата не може да вдига рамене и да казва, че това е сделка между две частни институции и тя няма отношения към нея. На въпрос защо премиерът Борисов е казал точно това преди 2 седмици пред младежката организация на ГЕРБ, Дончев отвърна че, "то е вярно, но очевидно недостатъчно."

Вицепремиерът коментира още днешните протести пред Министерския съвет заради сделката с ЧЕЗ, като подчерта, че "българското правителство, нито негова структура, е извършвало продажбата":

"Ако някой има желание да протестира, най-редно би било автобусите да не пътуват до София, а да отидат до Прага и да се протестира там"

Томислав Дончев добави, че все пак всеки има право да организира протести, включително политически, какъвто бил днешният.

"Ако нещо ме притеснява, това е по-скоро радикалната реторика, свързана с послания против ЕС", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

4

aviatora

08.03 2018 в 08:20

Ти друго можеш ли да изречеш освен лъжи. Престъпници!!!

9000

3

Petio Petkov

08.03 2018 в 07:53

Кой-кого - нашите срещу техните лъжци. И докато ни приспиват с лъжите си, хората зад Гинка ще прилапат бизнес за два милиарда. Протестирайте, друг начин няма да се спре далаверата. От "санирането" вече прилапаха милиард и половина - тихо и спокойно.

12192

2

Stoyan Georgiev

07.03 2018 в 22:48

Този как се побира в кожата си да суфлира на Гинка и да говори такива глупости...

21061

1

рамбо

07.03 2018 в 21:52

Ама разбира се, пак Орешарски им е виновен на тия....

 
X

Да помогнем на украинските деца!