ГЕРБ напускат комисията за "Бисеров", била безсмислена

OFFNews 21 март 2014 в 11:43 1575 0

Веселин Вучков

Снимка БГНЕС

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков и колегите му от ГЕРБ Снежана Дуков и Стефан Дедев обявиха, че напускат комисията "Бисеров", защото според тях тя е безсмислена.

"Два месеца вече работи тази комисия. И тримата заявяваме, че напускаме комисията, защото това се явява най-безсмислената комисия в това Народно събрание", коментира Веселин Вучков.

Комисията, разследваща ненадейното оттегляне от политиката на Христо Бисеров, бе създадена по инициатива на ГЕРБ. Впоследствие към нея бе "пришита" и темата за връзките на Бисер Миланов - Петното с Бойко Борисов.

Според депутатите на ГЕРБ комисията работи фиктивно и по-скоро цели да прикрие истината.

Според Снежана Дукова това е "ампутирана комисия", която е обречена предварително на неуспех.

"На няколко заседание се събираме десетте представители - ние сме малцинство, съвещаваме се за около 20 минути, след което се разпускаме.

Единственият явил се на заседание е председателят на ДАНС г-н Писанчев, чието явяване се изразяваше в следното: "Добър ден! Заявявам, че всичко, за което ще ме питате, е следствена тайна, поради което няма да отговарям на въпросите", разказа Веселин Вучков.

Преди да обявят напускането си, тримата депутати участваха в днешното заседание на комисията "Бисеров", където на изслушване бе поканен главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!