ГЕРБ иска анкетна комисия по случая "Лясковец" и оставката на Лазаров

Нели Чолашка 17 март 2014 в 13:39 2183 8

Цветан Цветанов

ГЕРБ ще поиска създаването на парламентарна анкетна комисия за инцидента в Лясковец, при който на 14 март загина един спецполицай и още трима бяха ранени при опит да задържат окупирал се в къщата си мъж.

Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър. По негова информация ранените  полицаи не са само трима, а са 5 до 7 и по случая не са казва цялата истина.

От партията на Бойко Борисов искат оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който е разпоредил операцията в Лясковец.

Цветанов и бившият зам.-вътрешен министър Веселин Вучков определиха операцията като изключително непрофесионална.

По думите им подобен провал на операция не е имало от 20 години - от случая "Белите брези" през 1994 г., когато загинаха трима спецполицаи.

"Кое наложи, в този час, в този ден, да се предприеме тази операция по този начин при заключенията, които са дадени от експертите, от Института по психология към МВР, където е посочено, че майката на мъжа е можело да бъде взета за заложничка и да бъде застрашен нейния живот.

Най-тревожното е, че цялостната операция показва дефицита и дефекта на всички законодателни промени, които се правят в сектора за сигурност през последните десет месеца.

Заобикаля се закона за МВР за така нареченото конкурсно начало за ръководните кадри в структурите на вътрешното министерство", коментира Цветанов. 

ГЕРБ, също като новия политик Николай Бареков, разкритикува БСП, че са били на семинар в Боровец в деня, в който беше погребението на убития полицай Емил Шарков.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!