ГЕРБ и липсващи депутати от коалицията спънаха кворума

Нели Чолашка 07 май 2014 в 09:20 5404 7

Депутати

Депутатите от ГЕРБ отново не влязоха в пленарна зала. Отсъстваха и народни представители от БСП и ДПс, в резултат на което не се събра кворума за започване на заседанието на Народното събрание.

От "Атака" присъстваха шестима депутати, но това не компенсира отсъствието на депутатите от БСП и ДПС. Регистрираха се само 108 депутати, а са нужни 120 (един официално липсва - Петър Курумбашев).

Лидерът на националистите Волен Сидеров също не беше на работа. По неофициална информация той бил в Белград.

Председателят на парламента Михаил Миков (БСП) даде 30 минути почивка с надеждата, че ще дойдат закъснели депутати.

При повторния опит пристигнаха закъснели депутати предимно от "Атака" и парламентът събра кворум. Тогава влязоха и депутатите от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в парламента, но не влезе в пленарна зала.

Миналата седмица герберите не влизаха за първата регистрация, но на втората даваха по няколко гласа, за да започне заседанието.

Днес депутатите трябва да освободят Атанас Папаризов, за да може той да влезе на мястото на подалия оставка като депутат от БСП Петър Курумбашев, да гледат на второ четене три закона за МВР, както и законите за подземните богатства и за движение по пътищата.

В края на заседанието е предвиден блицконтрол с премиера Пламен Орешарски и вицепремиерите.

Папаризов се отказва от поста, защото наскоро беше изпратен от правителството за представител на България при Световната търговска организация (СТО).

Така на мястото на Курумбашев ще влезе пресаташето на ЦСКА от около половин година Иван Ченчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови