ГЕРБ и БСП се скараха за парите на парламента и затова кой е по́ комунист

Нели Чолашка 05 декември 2013 в 10:56 3339 17

Цецка Цачева Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Цецка Цачева Снимка: БГНЕС

 

ГЕРБ и БСП се скараха и за бюджета на Народното събрание за следващата година.

Проектът на Министерския съвет предвиждаше 2.187 млн. лв. за парламента за следващата година, а председателят Михаил Миков предложи намаление с 627 хил. лв. до 1.560 млн. лв.

Още при гласуването на проектобюджета по комисии Миков обяви, че тази година със сигурност няма да се прави ремонт на пленарната зала, за която няколко парламента поред събират пари в сметка в БНБ и ще бъдат направени икономии от разходите на Народното събрание - от хартия, свиване на администрацията и др. Той предлага спестените пари да отидат за пенсии и за децата.

"Това е популистко предложение. С чужда пита помен правите - два поредни мандата се събират пари за нова зала.  Като включим три лаптопа на една редица и системата гърми, но на вас лаптопи не ви трябват, на вас ви стигат опорните точки.

Съжалявам за острия тон, но вие от вашата комунистическа партия ме предизвикахте", обяви Цецка Цачева от ГЕРБ.

Отговори ú лидерът на Комунистическата партия - Александър Паунов, който е депутат от Коалиция за България.

"Няма да се обръщам към вас с "колежке партиен секретар", защото сте била на по-ниско ниво по партиен пагон от мен. Реториката ви доказва, че сте била партиен секретар. Най- мразя ренегати, които се правят на големи демократи", обърна се той към Цачева.

"Спестените пари ще бъдат изядени и изпити от тези, на които четири години замразихте доходите. Парите, събрани за нова зала, също са събрани от тях", коментира председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Той обвини ГЕРБ в цинизъм и им напомни, че коледните добавки на пенсионерите са осигурени с пари от икономии на Народно събрание.

2.5 млн. лв. от парите за пенсионерите са от ГЕРБ, които не идваха на работа, контрира Цецка Цачева.

Нейната съпартийка Десислава Атанасова обяви, че ще подкрепи намаляването бюджета на парламента, но попита защо управляващите не намалят и субсидиите на партиите с повече от 1 лв., след като толкова са загрижени за пенсионерите.

В крайна сметка и с подкрепата на ГЕРБ бюджетът на парламента беше намален с 627 хил. лв. и Народното събрание ще харчи 1.560 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!