Кънев: Има силен натиск за дясно правителство на малцинството

Ивайло Анев 29 октомври 2014 в 14:56 8579 7

Снимка Ивайло Анев

Радан Кънев след срещата с Жозеф Дол

Председателят на ЕНП Жозеф Дол е настоял пред представителите на Реформаторския блок да се откажат от идеята за общо управление с Патриотичния фронт.

Това става ясно от съобщение на Радан Кънев в туитър.

"Срещата с @JosephDaul: Силен натиск за дясно правителство на малцинството с широка парламентарна подкрепа. #РБ предстои да вземе решение" - гласи съобщението.

След срещата с Дол Кънев заяви още, че днес депутатите от РБ са обсъждали удължаване на надзора на КТБ, а не правителство.

„Ще обсъдим спокойно и срещата с лидера на ЕНП Жозеф Дол и това, което е казал Борисов, нищо драматично не се е случило днес, което да изисква спешно наше решение. Към момента продължаваме срещите и разговорите по вчерашната си позиция, нямаме ново решение, нито спешно заседание", посочи лидерът на ДСБ.

"Ще проведем и сондажи с партийните си ръководства. Няма спешна и екстремна ситуация в българския парламент“, добави Радан Кънев.

Преди минути Радан Кънев и Меглена Кунева от Реформаторския блок влязоха в стаята на ГЕРБ в парламента за поредната среща между двете формации. На срещата ще се обсъжда евентуално коалиционно управление.

По непотвърдена информация те ще се срещнат с Менда Стоянова, Румяна Бъчварова и евродепутата Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови