Георги Гергов обяви, че няма да търси реванш за ЦУМ гейт

OFFNews 10 септември 2017 в 20:00 6926 2

Председателят на Областния съвет на БСП - Пловдив Георги Гергов обяви, че няма да търси реванш заради "ЦУМ гейт".

"В политиката реванш няма. В политиката всеки се бори за властта, така че така го затварям този въпрос! А по отношение на т.нар. „гейт", това беше един балон, който някои хора се надяваха, че ще постигнат много с него. Не им се получи схемата. Просто варианта, с който те решиха да оклеветят, да опорочат една среща, да съсипят главния прокурор не им се получи", каза Гергов пред Радио К2.

"Главният прокурор е нормален човек и той може да се среща с всеки. На него това му е работата. Той трябва да чуе, да си свери часовника, няма лошо в тази работа. Искал е Сашо Дончев нещо, не се е получило. След един месец е тръгнал да отмъщава и да прави сцени. Кои са хората ли? Вие не знаете ли кои са хората? Цяла България го знае. Поименно няма да ги карам, те се знаят кои са, това са соросоиди, това са хора, които искат не да направят промяна в съдебната система, а да бъдат те в съдебната система водещи. Което е много различно от това, което всъщност го представят пред медиите – борци, национални герои за еди какво си! А всичко това е фалш, и е грозно, и не трябва това да се случва в България", каза той. 

Според Гергов антикорупционният закон на БСП "трябва да се пипне". България има нужда от антикорупционен закон, но не в този вид, коментира още Гергов. 

"Материалът, състоянието на парламентарната група, с изваждането на тези стари кадри, които казват "фараони" или какви са, много се оголихме. Защото един Янаки Стоилов, или Мишо Миков, или Наско Мерджанов, или Ангел Найденов, който се отстраниха от парламента, липсват в момента и това се забелязва! Имаме 16 закона подготвени. Не са пипнати. Поръчваме ги на юристи извън партията", допълни той. 

Според него ако БСП беше спечелила изборите, можеше да управлява с ГЕРБ.  

"В политиката всичко е възможно! Така ще го коментирам. Това какво съм говорил с Борисов, или с Корнелия, или с който и да е политик, това си остава между нас. Всичко ще бъде само напудрено и представено пред Вас. Истинските разговори и истинските неща зад завесата са съвсем различни. В политиката няма невъзможни неща", коментира Гергов. 

По думите му такава коалиция е възможна и сега. 

Той повтори тезата си, че БСП е подарила изборите на ГЕРБ, като една от причините била отстраняването на старите лица.

"Да си обезглавиш лидерите, офицерите, генералите в една битка. Добре, няма да водят листите, но те можеше да са в листите. Има преференции, това е мажоритарен вот, те трябваше да участват. Когато отидохме на личен избор ги нямаше основните играчи. Те бяха отстранени и по този начин от 2 милиона, гласовете ни спаднаха на 900 хиляди", посочи Георги Гергов. 

Той препоръча на БСП да спре да употребява президента Румен Радев. 

"Трябва да се престане да се употребява президента. Президентът си е президент, ние сме република", каза Гергов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!