Гергов искал коалиция между БСП и ГЕРБ и обяви Борисов за носител на мира

OFFNews 24 юли 2017 в 09:21 7002 3

Гергов искал коалиция между БСП и ГЕРБ и обяви Борисов за носител на мира

Бизнесменът Георги Гергов, който беше освободен от Изпълнителното бюро на БСП след скандала "ЦУМ гейт", призна, че е имал лична амбиция БСП да спечели последните парламентарните избори и след това партията да направи коалиция с ГЕРБ.

„Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, каза той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Бизнесменът заяви, че по тази тема е разговарял с Борисов няколко пъти. По думите му такова управление е възможно, защото в Европа имало подобни коалиции. В такъв формат обаче премиер вероятно е щял да бъде "трети човек". 

„Борисов е израснал политик. Той е совалка, той е носител на мира в момента в Европа”, подчерта Гергов. Бизнесменът обаче отрече възможността да го видим в редиците на ГЕРБ с думите, че не е предател.

Той заяви, че „ЦУМ-гейт” е затворена страница за него.

„Корнелия дойде в Пловдив инкогнито и после ме помоли да не обявяваме това по медиите. Срещна се с областния съвет и разговаряхме два часа. Не беше лицеприятно това, което си говорихме. Имам го на запис, но не е за обявяване”, посочи Гергов.

По думите му Корнелия Нинова му е предложила „компенсация”. „Корнелия ми каза: Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да те компенсирам”, твърди Гергов.

„Аз не искам компенсация, не искам БСП да е циркаджийска партия. Аз съм обиден от това, че така се постъпи с мен”, отбеляза той.

„Аз исках да направя добро. Излезе, че добро е вече трудно да се прави”, каза Гергов по темата за „ЦУМ-гейт”. Според него става въпрос за сериозна, добре подготвена схема.

„Не успя да се компрометира главният прокурор. Атаките срещу него продължават. Ясно, че им пречи”, коментира бизнесменът. „Нищо не е станало. Можеше да се случи така, че той да си помисли, че аз го употребявам, и съм доволен, че излезе наяве, че не е било така и не съм участвал в сценария”, допълни той.

Гергов прогнозира, че рано или късно Нинова ще си отиде от лидерския пост в БСП, като по думите му е по-добре това да се случи рано, за да не „станат още поразии”.

Бизнесменът определи настоящото Изпълнителното бюро на БСП като „треторазрядно”.

„Какви са тези дечурлига там? Не може БСП да се управлява от такива младежи, рано им е, трябва да извървят пътя”, категоричен беше Гергов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

24.07 2017 в 11:37

"да водим държавата в правилния път" - да се разбира "да се наредим и ние на софрата да лапаме".
Не можем да отречем способността на Ноко да орилапеа всички доближили се до него. А който се дърпа му спретва вътрешно партиен преврат. Казват, че историята обикновено се повтаря като фарс - май така са били смлени след 1944 г. БЗНС, БСДП, ОФ.
Та "оти ги ручахме жабетата " като пак сме в изходна позиция, та даже по-зле - обеднели и разделени?

21061

1

рамбо

24.07 2017 в 10:27

Хаха лъсна му на тая мутра грандиозния план...Да е на власт иска. И като го изгониха от БСП, вероятно именно за това, сега очакваме да подаде молба да го приемат в ГЕРБ. Яде му се суджук на човека