Гергов натискал Нинова за коалиция с ГЕРБ

OFFNews 03 май 2017 в 09:17 3937 4

Гергов натискал Нинова за коалиция с ГЕРБ

Оттеглилият се от ръководството на БСП бизнесмен Георги Гергов е бил на позицията, че партията трябва да бъде в коалиция с ГЕРБ. След отказа на лидера на Столетницата Корнелия Нинова това да стане, върху нея започнал натиск.

Това стана ясно от думите на Нинова в интервю за bTV. Тя коментира скандала със срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев, която е била организирана с посредничеството на Гергов. Заради скандала последният напусна ръководството на БСП, а по-късно заяви, че Нинова също е имала срещи с главния прокурор, както и "тайни срещи".

Нинова не отрече, че е имала среща с Цацаров, но това станало в кабинета му и след предварителна уговорка за среща в приемното му време. По думите ѝ на тази среща двамата са обсъдили мониторинговия доклад на ЕК. 

"Не съм отишла при главния прокурор да искам услуги, нито да си говорим за бизнес", каза лидерът на БСП.

Нинова потвърди също така, че е имала и срещи в кабинета на Гергов. Там тя е разговаряла с омбудсмана Мая Манолова и шоуменът Слави Трифонов.

Тя обясни, че една от причините за скандала със срещата е "да се бие по БСП и по мен персонално". Това станало, след "твърдия отказ да направим коалиция с ГЕРБ".  

„Защо, според мен, се случват тези неща сега? Мисля, че има две големи причини – политически и държавнически. Първата е, след изборите имаше група за натиск върху мен, от политически лица, да направим широка коалиция с ГЕРБ. Имаме си решения на нашия орган – не. Няма да правим. Въпреки това, този натиск продължи. После дойде предложението да стана председател на парламента. След това предложението за Деница Златева“, обясни Корнелия Нинова. „До там се стигна, че служебния министър председател Герджиков да ме вика, за да ми обяснява как Деница Златева трябва да влезе в кабинета“, допълни още тя.

На въпрос дали вкарва Георги Гергов е бил част от натиска БСП да направи коалиция с ГЕРБ, Корнелия Нинова заяви: „Да и той вчера го заяви ясно, че е на такава позиция. Той го е изразявал и преди“.

По думите на Нинова участието на Георги Гергов в среща с главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев е хвърлил съмнения върху БСП. „Той е политическо лице, той е член на ръководството и ние не приемаме за нормално да се правят такива срещи“, коментира още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

03.05 2017 в 11:31

този запъртък, Хъкмикян, се държеше като адвокат на Гергов. На този фон за Нинова беше лесно да се защити и да заеме героична поза.
През цялото време този "журналист" все повтаряше - какво нередно има в срещата между Цацаров и Дончев? Ами има нередно и не може да се сравнява със среща Нинова - Слави Трифонов. Ама каквито политиците, такива прукорорите, такива и журналистите. Такъв е и народа :-(

17439

2

мнение от IP

03.05 2017 в 10:41

О, боже! Нима! Доколкото си спомням ГЕРБ не са предлагали коалиция на БСП. Тази героична поза на Нинова ще и изиграе лоша шега. Същият демагог като Станишев е. Даже по-нагла.
 
X

Да помогнем на украинските деца!