Ген. Радев: Време е! Да се обединим!

OFFNews 06 септември 2016 в 12:40 7411 10

„Съединението е звездният миг в нашата най-нова история. То е доказателство, че българите можем сами да вземем съдбата си в свои ръце и да направим нещо за България, използвайки по най-добрия начин дипломацията, с една силна армия и работейки в името на нашия национален интерес”. Товa зaяви кандидатът за президент, издигнат от БСП ген. Румен Радев, пред пaметникa нa Пере Тошев, където aсеновгрaдчaни прaзнувaт Съединението нa Бългaрия.

Според него Съединението не е само акт на обединение на България, а е един непреходен завет към следващите поколения.

„Днес, точно когато обществото ни е разделено, когато проблемите са навсякъде и вътре в България, и извън нея, ние трябва да следваме този завет. Време е за обединение”, категоричен бе Радев. 

Генералът подчерта, че в момента народът ни е разделен социално.

"Налице е културна деградация, остри политически пристрастия и противоречия”, заяви той и добави, че приема кандидатурата си за президент, като голяма отговорност пред всички българи. 

По време на посещението си в Асеновград генерaлът посети и Историческия музей. Той се  рaзходи по глaвнaтa улуцa, където се срещна с грaждaни и разговаря с тях за проблемите им. 

По-късно Радев посети Aсеновата крепост и Бaчковски мaнaстир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

10

Лопе де Вега

07.09 2016 в 20:14

Абе не беше ли забранено да се използват деца за политически цели?

Поздрав!

29217

9

Лопе де Вега

07.09 2016 в 20:13

Сега ще ме псувате, че съм дребнав, но не мога да не споделя, че най-после обърнах внимание на външния му вид. Сако, риза, вратовръзка - в синьо. Панталон - дявол знае какъв, нещо тъмносиво. Това, което ме довърши - кафявите обувки! Сори, Леонардо, поредния селяндур. И не ми разправяйте, че все е ходил с униформа.

Поздрав!

13685

8

mclaranist

07.09 2016 в 09:31

С малка забележка по отношение на Батенберг. Той не е ИНИЦИАТОР на Съединението, а в следствие на свършеният акт, той все пак се решава да го ПРИЗНАЕ, което заслужава уважение и гордост. Но от друга страна, да напомням ли КОЙ е първият който погазва Търновската Конституция и я суспендира? И започва т. нар. РЕЖИМ НА ПЪЛНОМОЩИЯТА? Затова е добре при даването на оценки на исторически личности да казваме всичко ;) Иначе ще се лутаме на фили и фоби, на касапи и ,,демократи" и т.н.

20374

7

Стринка Минка

06.09 2016 в 23:55

Ти АБВ и БСП разцепи, че за какво обединение иде реч незнам.

 
X

Подкастът на OFFNews