Ген. Радев: Ненчев е вреден, да говорим с Борисов за авиация

OFFNews 02 септември 2016 в 21:04 14096 9

Снимка БГНЕС

Кандидат-президентът на левицата ген. Румен Радев покани премиера Бойко Борисов „като мъж на честта и генерал” да изяснят истината за военната ни авиация в сутрешния блок на бТВ.

Повод за това стана гостуване на военния министър Николай Ненчев в същата телевизия тази сутрин.

Военният министър нарече „национално безотговорно” твърдението на бившия шеф на ВВС, че авиацията ни е приземена, а също така определи като „много тежък конфликт на интереси” факта, че сегашната жена на Радев е финансист във ВВС.

Радев обаче обясни, че съпругата му е назначена още през 2011 г. от настоящия началник на отбраната, а не от него.

"Нямам намерение да коментирам един отдавна компрометиран министър, срещу когото в момента се води прокурорска проверка точно за състоянието на Миг-29. Проблемът не е в Ненчев, той толкова си може. Проблемът е, че и премиерът Борисов говори неистини за българската авиация", каза Радев пред бТВ.

Той допълни, че военният ни министър е доказано вреден за националната сигурност на страната.

Днес следобед стана ясно, че Ненчев е възложил да бъде извършена проверка за конфликт на интереси на доскорошния командир на ВВС. Военният министър е наредил на дирекциите "Правна" и "Човешки ресурси" в Министерството на отбраната (МО) да извадят фактите около назначаването на съпругата на ген. Радев Десислава Генчева във ВВС, за да започне процедура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

10

Руслан

03.09 2016 в 22:41

Човек на честа а?
Несмеят бе, с пръст не смеят да го пипнат тиквата от БСП и други маломерни партийки от лявото.
И какви избори ще са това?

12439

9

Данаил Минчев

03.09 2016 в 22:37

"Под фуражката всичко загнива." Напълно съм съгласен. То затова Бойко е такъв тъп ръб.

Потребителското Ви име ми напомня: Нашият премиер върши толкова работа в Брюксел, колкото и Илона Сталер в унгарския парламент.

13685

8

mclaranist

03.09 2016 в 17:58

Има нещо което ми е интересно. Критикувате ген. Радев, че само ВВС му е в устата и армията. Припомнете ми но споре КОНСТИТУЦИЯТА на Република България, Президентът не е ли ГЛАВНОКОМАНДВАЩ на армията ни??? Извинете, но ако именно кандидатът за този пост не говори за армията кой тогава??? Това че Плевнелиев няма да направи разлика между Миг-21 и Миг-29 е друг въпрос. А и тази тема наистина е важна. Не говорим за обикновени сделки и поръчки, а за НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ и за армията, гарант за цялостта на страната и нашата независимост

11841

5

трафоПОСТ

02.09 2016 в 22:19

Пак за авиацията, тоя фатак не реши ли вече какъв иска да бъде, шеф на ВВС или кандидат президент, или от Организационния комитет още не са му казали какъв ще го правят.