Ген. Атанасов: Скандалът в БСП е за преразпределение на порции

OFFNews 20 януари 2014 в 14:51 2464 0

Скандалът в БСП е заради преразпределяне на порции между кръговете около Станишев и тези около Първанов, заяви ген. Атанас Атанасов от ДСБ.

"Ще използвам изразните средства на един известен български философ - Ахмед Доган - някои обръчи от фирми около Георги Първанов са лишени от порции при конкретното сегашно управление и оттам идва този сблъсък. Става въпрос за сблъсъка между Първанов и Станишев, от който хвърчат алени кървища в БСП. Той е в резултат на лишаването от порции на определени кръгове", обяви пред "Нова телевизия" генералът.

Той уточни, че заради този сблъсък са изгорели енергийният бос Богомил Манчев и Христо Бисеров от ДПС.

"Управляващите, сред които и Станишев, са били много добре информирани какво готви другата страна. Била е събирана информация за вътрешнопартийния противник. Какви средства са били използвани няма да разберем.

Някои от имената, изброени от Румен Петков, са ми познати и зная къде се намират (Петков обяви 5-6 фамилии на бивши служители на МВР и ги предупреди да внимават с какво се занимават). Това са бивши служители, които работят на други възлови позиции в държавата. Прав е Петков, че се възстановяват практики в прокуратурата от времето на Никола Филчев - прокуратурата да бъде използвана за разчистване на определени политически сметки. (...) Акцентът на това, което каза Румен Петков е тези служители да не се заблуждават, че техният бос е всесилен в прокуратурата. Нещата и там отиват към сараите", обяви още ген. Атанасов.

Проблемът в БСП е много сложен, а Георги Първанов, когото много съм критикувал, осъзна най-важното - БСП трябва да се промени категорично, коментира пред "Нова телевизия" лидерът на Партия "Обединена Социалдемокрация" (ОСД) Кольо Парамов.

В началото на декември в интервю за OFFNews той обяви, че го подслушват заедно с Първанов заради проекта АБВ.

Румен Петков ми дължи извинение, защото каза, че аз случайно съм попаднал в някаква газета. Аз случайно никога не попадам в никаква газета и неслучайно тогава дадох това изявление, защото нещата със стартирането на някакъв "Уотъргейт" в България прекалиха.

Трябваше просто да се озаптят тези хора. Смятам, че ескалацията, която в момента те провеждат и моделират като обществено мнение и като старт напред, за да закрепят позициите в управлението на БСП са просто фатални и ще им костват много", обяви Парамов.

Той направи уточнението, че става въпрос за обкръжението на Сергей Станишев и съпругата му Моника.

Ние, които дълго време сме членували в тази партия, знаем кой по какъв начин управлява системата. Не може ние да прилагаме 30 години след китайската революция същите подходи. Мао като падна в Китай дойде Хуа Гуофън, бандата на четиримата начело с госпожа Дзян Цин, съпругата Мао. И те започнаха да преразпределят ситуация. Днеска другарката Моника се е превърнала в българската Дзян Цин и тя преразпределя абсолютно всичко", категоричен е левият икономист. 

По думите му не може 100-годишна партия като БСП да е заложник на лидера си и Сергей Станишев трябва да бъде сменен. 

Според Паръмов проектът "Белене" не бива да се подценява. В тази връзка той даде за пример унгарския премиер Виктор Орбан, който преди 10 дни купил два нови ядрени реактора от Русия със заем от 10.5 млрд. долара, а за миналата година е изнесъл в Русия стоки за над 7 млрд. долара, докато ние сме изнесли 2-3 буркана с лютеница.

"Западът започва да преразглежда ситуацията в България - последните записи на Робърт Гейтс (бивш министър на отбраната на САЩ) казват: "Ние излишно отидохме под носа на руснаците в България и Румъния" и този проблем като констатация идва да покаже, че темата "Белене" ще се постави с нова сила", смята още Парамов.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!