Ген. Атанасов: Искам да попитам Местан Рождество ценност ли е за него

ОFFNews 30 декември 2014 в 11:18 5507 13

"Местан предрече, че ако не бъде изваден Патриотичният фронт от коалицията ще има предсрочни парламентарни избори. Аз съм много възмутен от това. Местан постоянно обяснява, че той и партията му защитават евроатлантическите ценности. Искам да го попитам Рождество Христово ценност ли е за него, за да ходи по смесените региони и да заплашва оттам. Трябва да има обществена реакция на подобно поведение".

Това каза председателят на комисията по национална сигурност в парламента и депутат на РБ ген. Атанас Атанасов в ефира на bTV.

Коментарът беше повод думите на лидера на ДПС Лютви Местан, че ако управлението не се откаже от подкрепата на Патриотичния фронт, ще има нови избори през 2015 година.

Ген. Атанасов смята, че "това е провокативно поведение" и е разочарован, че е нямало обществена реакция.

Според него действията и думите на Местан са продиктувани от страх, че ДПС бива изтласкана от властта. 

"Надявам се ГЕРБ и Бойко Борисов да си даде ясна сметка, че гласувайки съвместно с ДПС дават лоши знаци на избирателите си. Въпреки това н яма да се случи нищо лошо с коалицията, защото знаем, че ДПС успяват много ловко да експлоатират толерантността", каза още той.

"На всичките си срещи в засегнатите от Възродителния процес райони, започвах изказванията си с "Честито рождество Христово" и "Честит Стефановден" ", отговори Местан, който се включи в ефир, за да коментира думите на депутат от РБ.

Ген. Атанас Атанасов коментира и инцидента, при който един полицай загина, след като ЗИЛ с 15 служители на реда се обърна в дере близо до турската граница.

"Разпореждането да се засили охраната на границата не е дало резултат. Този проблем трябва да се решава по друг начин. Този ЗИЛ, с който са се возили полицаите е от 1983 г. Хвърлянето на толкова жива сила без да има нужната техника и инфраструктура граничи с престъпление", обяви депутатът.

Ген. Атанасов каза още, че  проблемът с охраната на границата е комплексен и не може да бъде предоставян само на едно министерство. 

Той каза още, че управляващите са подценили проблема с наплива от бежанци и не са поискали навременна помощ от ЕС, но сега българското правителство трябва да я потърси, за да се осигури сигурността на границата ни, която се явява външна за ЕС.

По повод решението на директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов да подаде оставка политикът каза: "Това, че е подал оставка показва достойнство. Този акт трябва да бъде уважен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!