Ген. Атанасов: Скандалът Пеевски-Василев е контролиран, за да не питаме за оставката

ОFFNews 19 юни 2014 в 08:42 2056 6

Осман Октай (л) и ген. Атанас Атанасов
Осман Октай (л) и ген. Атанас Атанасов

Скандалът Делян Пеевски-Цветан Василев е контролиран от задкулисните играчи и има за цел да разсее общественото внимание от въпроса защо няма оставка.

Това коментира ген. Атанас Атанасов (Реформаторски блок) в сутрешния блок на Нова тв. Според генерала Пеевски и Василев не са истинските лица на задкулисието, а са функция на "корпорацията ДПС сараите и комбинацията с бившия репресивен апарат на комунистическия режим". 

Всичко, което се случва днес, е с цел да не се подаде оставка до юли, после да излязат в отпуск, да останат до септември, а междувременно да се свършат разни неща, вкл. да се прокарат 7-8 лобистки закона, посочи Атанасов.

Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай на свой ред коментира в студиото, че никога досега задкулисни играчи не са си вадили кирливите ризи до такава степен.

"За да има предателство, трябва да е имало и приятелство. Това са героите на финансирането на задкулисието", допълни Атанасов.

Октай Октай повтори казаното от него и преди - че в момента се търси нова банка за руските капитали у нас и разместването предизвиква напрежение. Той лансира и тезата за "тайнствен генерал от върха на службите", офицер от запаса, който е силната фигура в настоящата ситуация и координира ситуацията във връзка със скандала Пеевски-Василев.

"Не може главният прокурор Сотир Цацаров да бяга по този начин по тъча. За един месец има два тежки гафа на прокуратурата - проверката срещу Плевнелиев и акцията за "атентата" срещу Пеевски. В нормална държава тези гафове биха довели до оставка на главния прокурор", добави ген. Атанасов Според него сега голям проблем е какво ще се случи в партията на Николай Бареков.

Октай пък прогнозира, че се вижда началото на края на "ерата Доган".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!