Ген. Атанасов: Борисов управлява държавата орташки с Доган

Куршумът за премиера пристигнал преди да започне спирането на поръчките

OFFNews 24 февруари 2016 в 08:45 7359 15

"Тежки реверанси" на Борисов по отношение на ДПС и "орташко" управление на държавата в тандем Борисов-Доган са причините ДСБ и гражданска квота на Реформаторския блок да излязат в опозиция. 

Това стана ясно от интервю на Атанас Атанасов пред bTV. "Виждам напоследък много тежки реверанси от Борисов по отношение на ДПС", коментира той. По думите му големият проблем е, че "Борисов управлява държавата орташки с Доган". Атанасов каза, че в последната година са натрупани достатъчно доказателства. "Хората трябва да се убедят, да видят, на други им трябва време. Обществото узрява и вижда тази симбиоза в управлението на страната и това обстоятелство тревожи управляващите", обясни Атанасов. 

Той припомни, че един от успешните кметове на ГЕРБ, бургаският, отишъл "на една особена седянка", организирана от библиотекарския университет, за да бъде награден с медал, с който беше награден и Ахмед Доган. "Това е вид взгляда, ГЕРБ предлага на Ахмед Доган дали би подкрепил бургаския кмет за президент", коментира Атанасов.

Според Атанасов, който е и бивш шеф на разузнаването, заплахите за живота на Борисов и Пеевски са мероприятие, което цели отклоняване на вниманието от дневния ред. В тази връзка той посочи, че главният секретар на МВР Георги Костов трябва да бъде отстранен, защото с брифинга, на който беше обявена охраната на Пеевски, е огласена държавна тайна. "Има ли институция в държавата, а те са подчинени на министър-председателя, която сега да провери кой издаде държавна тайна, което пък е наказуемо по Наказателния кодекс? Няма никой, защото службите за сигурност се управляват ръчно от Бойко Борисов", обясни Атанасов. Той допълни, че в службите все още има кадри на ДС, а новите попълнения се правят с кадри от библиотекарския университет. "Новите назначения се подават от библиотекарската част и никой не може да се помисли, че ще разследва действия било на министър-председателя, било на когото и да е", каза Атанасов.

Той обясни, че в случая със заплахата към Борисов става въпрос за контролирано изпускане на информация, която цели внушаване на определени обществени нагласи. "Наистина е получено писмо със заплаха, чух само, че това във времето е станало доста преди той да е започнал спирането на обществените поръчки. Но в публичното пространство какво беше внушението – Бойко Борисов застава срещу мафията и му пратиха куршум", обясни Атанасов. 

"Имам тежко подозрение че изобщо има заплаха за Пеевски", коментира още той. По думите му всеки един сигнал за заплаха трябва да се разследва сериозно и в условията на пълна конспиративност, без това да се огласява. В противен случай се получава отвличане на вниманието - в случая с Пеевски, за да бъде показан като жертва, а в случая с Борисов - да бъде показан като герой. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!