"Галъп": ГЕРБ може да победи БСП с над 10%

OFFNews 10 юли 2014 в 13:18 10488 15

Избирателна  урна

При бъдещите парламентарни избори ГЕРБ може да отчете преднина пред основния си опонент БСП с над 10%, сочат нагласите на анкетираните в редовното изследване на агенция "Галъп интернешънъл".

Проучването е направено през периода 27 юни - 3 юли, като в него са участвали 1010 души.

Попитани за кого биха гласували на бъдещите избори над 22% посочват ГЕРБ, около 17 % - БСП, 7% - ДПС, малко под 7% - ББЦ, а Реформаторите са фаворит на 4% от анкетираните.

От "Галъп" отбелязват, че петте процента разлика, отчетени в нагласите при проучването, биха се удвоили при предстоящите избори, защото във вота традиционно се включват едва около половината избиратели. Експертите на агенцията посочват, че преднината на ГЕРБ може да се увеличи и до над 10%, защото електоратът на Борисов бил по-мобилизиран от този на БСП.

От "Галъп" отбелязват, че до изборите нагласите могат да се променят, в зависимост от политическата ситуация.
Проучването показва, че от началото на годината доверието в правителството спада плавно и през юли достига до 21% доверие и 69% недоверие.

Доверието в парламента през юли пък е спаднало до нива, сравними с тези от втората половина на управлението на Тройната коалиция. Доверие в Народното събрание имат само 12% от анкетираните, а недоверие изразяват 78%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews