Февруарският протестър Кристиян Коев "Флейтата" води ДПС в Перник

OFFNews 27 август 2014 в 09:10 10809 45

Кристиян Коев "Флейтата"

Един от неформалните лидери на протестите през февруари 2013 година, които свалиха от власт Бойко Борисов заради цената на тока, ще поведе листата на ДПС в Перник, съобщава в. "Преса". 

"Флейтата" стана популярен по време на протестите през февруари 2013 година, когато бе арестуван от полицията. 

Разгневен от ареста си тогава, "Златната флейта" се зарече, че ще влезе в политиката.

Кристиян Коев нашумя и с изказването си, че повторната окупация на СУ бе извършена не от "ранобудните" студенти, а от "малоумните" такива.

OFFNews показа и кадър на "Флейтата" заедно със скандалната ГЕРБ-ерка Даниела Пеловска, която пък бе представена от експремиера Борисов за лице на протестите.

Само за 10 минути тя бе разобличена от медиите като активистка на ГЕРБ.

В другите части на страната бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще оглави листата на ДПС в 24-ти МИР в София.

Бившият финансов министър Петър Чобанов ще е начело в 25-и МИР и в Монтана, а професорът по синтаксис Мариана Георгиева, която оглавяваше спортното ведомство, е първа в 23-ти МИР в София и втора в Пазарджик, което също е избираемо място.

Екоминистърът Станислав Анастасов е начело във Видин, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов - в Ловеч.

Лидерът на партията Лютви Местан отново ще води в Кърджали и Хасково. Две първи места ще имат и депутатите Делян Пеевски (в Пазарджик и Стара Загора) и Камен Костадинов (Враца и Шумен). Ромският активист Александър Методиев - Бат Сали, е първи в Кюстендил и втори в София-област. Още един ромски лидер - Илия Илиев от ДРОМ, ще води в Ямбол, той е втори в 25-и МИР.

Изненада има и в Разград. Областният председател и кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов измества от челото бившия здравен министър Хасан Адемов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!