Фандъкова: Ще има малки промени в екипа ми

OFFNews 13 ноември 2015 в 09:39 3244 4

Ще има промени в екипа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те обаче ще бъдат минимални, обяви тя по БНТ. 

Екипът е показал, че работи добре и гражданите подкрепиха резултатите от работата ни, обясни Йорданка Фандъкова. 

По думите й проектите за София са обезпечени с финансиране, но трябва да се прецени кои от тях могат да бъдат осъществени през 2016 година. Тя посочи, че най-големият проект е този за метрото. До края на годината започва изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото. Работата по тези метростанции ще започне веднага след подписването на договора по оперативната програма.

В плановете на общината до края на годината влиза изграждането на кръстовището на бул. “Гешов” и бул. “България”.

В приоритетите на общината за новата година предстои влизане в малките улички, където гражданите очакват ремонт на базовата инфраструктура. Ще се обърне внимание на междублоковите пространства, ще се работи за създаване на възможности за спорт, близо до дома и на открито.

Йорданка Фандъкова подчерта, че в нейното виждане за по-чиста градска среда влизат инвестициите в системата за градския транспорт както като удобство, като обновяване, така и като възможност за преминаване през кръстовищата. Тя посочи, че се работи по въвеждане на интелигентната система за контролиране на трафика.

Кметът на София увери, че общината е готова за първия сняг, като санкциите за неизпълнение на поетите ангажименти от страна на фирмите за почистване на града, са чувствително завишени и не би трябвало някой да закъснее или да не си свърши работата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови