Фандъкова подписва меморандум с кмета на квартала на Ришельо

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2015 в 07:50 3570 4

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпише меморандум за сътрудничество с кмета на парижкия район „Маре” Пиер Еденбом и със сенатор Ив Дож, Президент на Асоциация за ценностите на френското културно наследство и Представител на Националната асоциация на френските исторически градове, райони и сектори за опазване на културно наследство. , съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Пиер Еденбом е на посещение в София с делегация от Министерството на културата и комуникациите на Франция. Сътрудничеството между райони на София и Париж е договорено между кмета Йорданка Фандъкова и кмета на френската столица Ан Идалго на срещата, която се проведе на 24 март в Париж.

„Маре” е един от най-богатите и интересни квартали на западния бряг на река Сена. Освен с великолепните си сгради от XVI и XVII век той е известен с това, че в него са живели Ришельо и Виктор Юго, тук се намира и музеят на Пикасо. Опазването градски зони е от изключителна важност за хармоничното и устойчиво развитие на градовете, териториите и на начина на живот на жителите. Подписването ще се състои в Официално фоайе на Столична община – ул. „Московска“ 33.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2015 в 12:13

Фандъче снощи гледах по новините как деца се организират във фейсбук безплатно да оправят подлезите в София - ти какво вършиш толкова години?

26.06 2015 в 10:27

Кмета на най-големия български град
Кмета на Столицата на България

пописва

меморандум за сътрудничество

с... кварталния кмет.


Мироглед, мащаб, светоусещане, самоценка, самочувствие, равнопоставеност...

Очаквам кмета на Стоипиново да подпише с Джелалабат или Пешавар.

26.06 2015 в 08:51

Селската учительница е време да си ходи в Самоков и да копа картофи, заедно със паплачта дьо прованс, която я "избра" за кмет.

Кочината около предизборните й строежи вече не се трае, а от врътките й за събиране на пари за крадене по тротоарите не може да се ходи.

26.06 2015 в 08:34

Фандъкова,време е да се оправят вътрешно -кварталните улици, в частност тези с голямо обществено значение в Младост 3 и 4.Дупките са вече не заобиколяеми.