Фандъкова подписва меморандум с кмета на квартала на Ришельо

OFFNews 26 юни 2015 в 07:50 3956 4

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпише меморандум за сътрудничество с кмета на парижкия район „Маре” Пиер Еденбом и със сенатор Ив Дож, Президент на Асоциация за ценностите на френското културно наследство и Представител на Националната асоциация на френските исторически градове, райони и сектори за опазване на културно наследство. , съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Пиер Еденбом е на посещение в София с делегация от Министерството на културата и комуникациите на Франция. Сътрудничеството между райони на София и Париж е договорено между кмета Йорданка Фандъкова и кмета на френската столица Ан Идалго на срещата, която се проведе на 24 март в Париж.

„Маре” е един от най-богатите и интересни квартали на западния бряг на река Сена. Освен с великолепните си сгради от XVI и XVII век той е известен с това, че в него са живели Ришельо и Виктор Юго, тук се намира и музеят на Пикасо. Опазването градски зони е от изключителна важност за хармоничното и устойчиво развитие на градовете, териториите и на начина на живот на жителите. Подписването ще се състои в Официално фоайе на Столична община – ул. „Московска“ 33.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!