Ердоган: С моя приятел Владимир ще отворим нова страница в двустранните отношения

OFFNews 07 август 2016 в 19:03 11859 13

Ердоган: С моя приятел Владимир ще отворим нова страница в двустранните отношения

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че разчита разговорите с руския му колега Владимир Путин в Санкт Петербург да "отворят нова страница в отношенията между двете страни". Преди посещението си в Русия на 9 август Ердоган даде интервю пред заместник генералния директор на ТАСС Михаил Гусман, съобщава БТА.

"Това ще бъде историческо посещение, ново начало. Вярвам, че на преговорите с моя приятел Владимир ще бъде отворена нова страница в двустранните отношения. На нашите страни им предстои да направят много заедно", каза турският президент.

Европейският съюз не изпълнява дадените на Турция обещания и я заблуждава вече 53 години, посочи още в интервюто турският президент.

"ЕС ни заблуждава вече 53 години. Ние методично доказваме своята честност и очакваме същото и от ЕС. Той трябва да се откаже от политиката на двойни стандарти", каза Ердоган.

Русия е много важна за уреждането на сирийската криза, отбеляза още в интервюто Ердоган.

"Без участието на Русия е невъзможно да бъде намерено решение на сирийския проблем. Само в сътрудничество с Русия може да се реши кризата в Сирия", посочи той.

Междувременно в Истанбул се провежда грандиозен митинг срещу опита за превра на 15 юли. Според някои турски медии броят на подкрепящите Ердоган е достигнал 4.5 млн. души.

На митинга турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, че проповедникът Фетхуллах Гюлен, който е в САЩ, ще бъде доведен в Турция и ще си плати за опита за преврат от 15 юли, за който се смята, че той стои зад него.

„Трябва да знаете, че лидерът на терористичната група ще дойде в Турция и ще си плати за стореното“, заяви Йълдъръм. Той добави, че властите няма да преследват отмъщение и ще работят в рамките на закона, докато преследват виновните за опита за преврат.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

14

ultra-73

08.08 2016 в 17:12

#07 Вие сте невероятен глупак!!!!!!! Жалко, че с такива в България е пълно!!!

12270

7

HristoSliven

07.08 2016 в 22:00

Не зная кое е по-малкото зло Путин + Ердоган , или САЩ + ЕС за България !!!
"О'к Корал" , пасти да яде ,....мамк. му !

11195

6

О_Сандо

07.08 2016 в 21:59

... уроци по виолончело - от начинаещи до масссртер-класс... хахахахахаха

провинциалистчетата се сбраа... ще бутат Центъра (демек, за Бащинията МИ се точат...)