Ердоган: Под лидерството на моя скъп приятел Борисов, България се справя с коронавируса

OFFNews 12 декември 2020 в 13:30 6912 0

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи емоционално видеообръщение към ДПС по повод 10-ата Национална конференция на партията. 

"Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава" Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза президентът на Турция, цитиран от Фокус.

"Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област - от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите. Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период. Турция също ще продължи да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България. Във ваше лице поднасям своята обичи уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!", каза в своето обръщение президентът на Република Турция, който се включва за първи път във форум на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови