ЕНП: Отговорност на Плевнелиев е ксенофоби да не управляват България

OFFNews 30 ноември 2016 в 09:53 3651 3

Резултатът от Консултативния съвет за национална сигурност при президента очертава пред страната ни неприятна тенденция, която вместо да намали изкуствено създаденото напрежение и несигурност, има риск да тласне страната в непредвидима и дори опасна посока, се казва в декларация на Единната народна партия (ЕНП).

"Призоваваме президента Плевнелиев да не връчва мандат за сформиране на кабинет на ксенофобски и националистически формации, за част от които има обосновано съмнение, че служат на чужди за страната ни интереси. Подобно управление може да постави под въпрос етническия мир в България, външно-политическата ориентация на страната, а на възлови позиции да се окажат хора с агентурно минало в бившите служби на комунистическия режим", пишат още от партията на Мария Капон.

Според ЕНП една такава стъпка в края на президентския мандат ще постави под въпрос голяма част от изявленията на президента и още по-неприятното е, че държавният глава може да се окаже в позицията на разединител на нацията.

"Ако в страната ни има реално разделение на властите, не е нормално да се очаква президентът да задълбочава кризата, създадена от министър-председателя", заявяват още от дясната партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!