Горанов: ГЕРБ не трябва да подкрепя правителство на Патриотичния фронт

OFFNews 30 ноември 2016 в 08:28 5636 4

Управлението на държавата не е аритметика. Не е смислено решение ГЕРБ да подкрепи правителство на Патриотичния фронт, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред Нова телевизия.

Така той влезе в противоречие с изявлението на премиера в оставка Бойко Борисов, който след заседанието на КСНС вчера заяви, че ГЕРБ дължи подкрепа на евентуален нов кабинет излъчен с мандат на Патриотичния фронт или Реформаторския блок.

"Позицията ми е, че не трябва да се да се правят опити за ново правителство в този парламент. След като не може да се излъчи силен кабинет, парламентът трябва да се разпусне и да се върви към избори", добави той.

Според Горанов властта няма да изчезне и министри винаги ще има, които да се спряват с предизвикателстватта.

Той коментира призива на лидера на "Атака" Волен Сидеров ГЕРБ и БСП заедно да направят "кабинет на спасението".

"Няма какво да спасяваме. Държавата върви икономически добре, втори сме по икономически ръст в ЕС за третото тримесечие", каза финансовият министър.

Той посочи, че отговорността за управлението трябва да се носи от този, който в края на март спечели предсрочните избори, защото президентския вот показал, че реалностите вече са различни от сегашното парламентарно представителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

30.11 2016 в 10:32

Бунт на кораба? Единият от любимците на боко? Отличникът се осмелява да противоречи на Негово Тиквено величество? А дали ще се откаже да остане министър при правителство на някой каракачанин? Не мисла!

Поздрав!