Елена Йончева: Ще сезираме ЕС, АПИ не дава разрешение да се проверят магистралите

От БСП не искат да четат розовите приказки на Бойко Борисов

OFFNews 29 юни 2019 в 11:29 5306 0

Снимка Архив

АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата и магистрали, строени в последните 5 години, в независима европейска лаболатория. 

Това заяви евродепутатът Елена Йончева на пресконференция на "Позитано" 20. 

АПИ ни предоставя само проектите, а не разрешение да се вземат проби на място. Ние нямаме съмнение, че по документи всички ремонтирани и строени пътища за този период, са перфектни. Но пробите ще покажат какви материали са използвани, на каква дълбочина и т.н. От АПИ искат да им предоставим имената на нашите експерти, но ние сме убедени, че те ще бъдат подложени на репресии, обясни Йончева. 

Ще сезираме европейските институции как се укрива информации от държавни институции, каза още Йончева. 

Георги Свиленски представи хронологията на искането от БСП и отговорите на АПИ за проверката, в които се иска да бъдат посочени освен експерти, конкретна лаболатория, и определени точки за извършване на експертиза.

Посочихме 46 места за взимане на проби, а те ни дадоха разрешение да отидем в архива на АПИ и да четем наличните документи, обясни Свиленски. 

Той призова АПИ "да не ги пускат повече по пътечката", а да дадат разрешение за експертиза, която е в интерес на българските граждани. 

От БСП не искат да четат розовите приказки на Бойко Борисов, стана ясно още на пресконференцията. 

ГЕРБ обвиниха вчера БСП, че акцията за магистралите е била само пиар, защото АПИ е дала на социалистите данните за пътищата, искана след акция на Елена Йончева, но един месец никой от партията не я потърсил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови