ГЕРБ обвини БСП в лицемерие - не потърсили информацията за магистралите

OFFNews 28 юни 2019 в 11:01 1940 0

От ГЕРБ обвиниха БСП в лицемерие, защото повече от месец социалистите не са се поинтересували от изготвената от АПИ информация за състоянието на пътищата, искана след акция на Елена Йончева. 

"Желанието на БСП да им бъде предоставена информация от АПИ за магистралите беше лицемерно и целящо политически дивидент", обяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

"Нито един от всички от БСП, които се бяха подписали под множеството сигнали, не се заинтересува от информацията", изтъкна Ненков. "Това е лицемерно поведение, защото изборите минаха, Елена Йончева отиде в ЕП и анатемосването на цял строителен бранш остана някак си в небитието", допълни той.

Сега избраната за евродепутат Йончева и колегите ѝ изискваха документите и правото независима лаборатория да вземе проби на качеството на настилките на магистралите у нас.

От пътната агенция съобщиха само преди ден, че никой от депутатите от БСП, които се подписаха под писмото, не е потърсил предоставените данни по Закона за достъп до обществена информация. 

"Нищо няма да направят, защото изборите минаха", заяви в Народното събрание депутатът от управляващото мнозинство Маноил Манев. "Аз нали ви казах - че всичко онова, което се прави, е фалш, предизборна измама. Нищо няма да правят вече, защото изборите минаха."

Впоследствие зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов отговори, че това са фалшиви обвинения.

"Не сме я забравили темата. Това е тежка тема, ще има изявление, ще имаме позиция в понеделник", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови