Екоминистърът се поправи пред Борисов: Няма да има водна криза

Иска нови зам.-министри, премиерът чака предложенията му

OFFNews 27 ноември 2020 в 13:29 5635 1

Бойко Борисов и Емил Димитров

Водна криза няма да има, заявил пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, според правителствения пресцентър. Сутринта Димитров заяви в парламента, че Бургас може да остане без вода през следващата година, защото язовир "Камчия" е празен” и предрече водна криза в земеделието, както и водни бунтове.

Димитров докладвал на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. "Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година", обяснил министърът на околната среда и водите на Борисов.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкнал премиерът Борисов, като напомнил, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочил, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заявил пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов отговорил, че чака министър  Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

27.11 2020 в 14:46

Ревизоро ще се поправи и ХОРО ще играе. Той го и може. Трябва да продължава този срамен водевил за сметка на живота и здравето на българите.