Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

''Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството''

Ружа Райчева 22 юни 2022 в 20:35 10015 11

Кирил Петков

Снимка БТА/Христо Касабов

Кирил Петков

Днес видяхме как един човек, седящ на тъмно - г-н Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща СМС-и на хората в Народното събрание, един човек, който стои в сараите вече толкова години и определя политиката в тази сграда с г-н Пеевски, и г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме "Не!" на "Газпром" като оръжие срещу България, гласуваха срещу това правителство.

Това заяви премиерът Кирил Петков на площада пред десетки хиляди протестиращи против падането на правителството след успешното гласуване на вота на недоверие.

"Знаете ли какво стана днес? Нещо много хубаво! (...) Ето тези четири човека се съединиха и решиха, че ще свалят това правителство и ще наредят на своите зависими депутати как да гласуват. Но това, което не разбират, е че това не е начинът да спечелят България. Не разбраха, че всички вие нямате бутони, които те да натиснат!" - добави той.

Петков вярва, че след днес няма да има избирател на "Има такъв народ", който да се гордее с депутатите от ИТН, натиснали бутона заедно с ГЕРБ, нито гласоподаватели на "Възраждане", които да се гордеят, че "Възраждане" - заедно с ДПС - натиснаха бутона "за" вота на недоверие към кабинета.

"Няма хора в България, които искат да бъдат водени от тази четворна коалиция. С това гласуване те направиха най-лошото за себе си - този вот е една малка стъпка към дългия път да си отвоюваме държавата!", заяви премиерът. 

Кирил Петков каза на протестиращите, че те са гарантът, че България ще изглежда по друг начин след следващите избори.

Доскорошният председател на парламента Никола Минчев също говори за кратко пред хилядите демонстранти:

"Ще продължим да правим това, което правим досега, че и по-добре. И няма да оставим нещата незавършени, защото не такъв е нашият стил. Благодарим ви, правим го заради всички вас!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

14

Kиро Ванкувара

23.06 2022 в 10:29

На крив макарон ..... му пречела. Много зелени и наивни сте!
Живота не е само яка любов и бели ризи.. Народа иска хляб, зрелищата му дойдоха в повече още от Пожарникарското време. Да идва Янев и да сяда на метлата на Орбан и да се действа за народа, но за народа, че достатачно се настрадахме!

9347

11

Анализи

22.06 2022 в 23:15

Браво на Кирил назова открито крадците на България, заради тях от години мизерстват хиляди българи. Но камбаната вече бие за тях.

4038

9

Moirae

22.06 2022 в 22:44

Една холограма на тъмно. Предател.

1220

7

хr4

22.06 2022 в 22:37

"най-мразения орк в държавата" изобщо не беше предвиден(от "г-н Доган") да управлява. Той си свърши работата. #КОЙто трябваше си изтри гз с него и вече не е интересен....

12073

5

IvanofRumen

22.06 2022 в 21:39

Съществото от мрака е вече най-мразения 0Rk в държавата. Този вампир и измамния му проект няма да вземе и 1% на предстоящите избори.
 
X

Да помогнем на украинските деца!