Еди Рама отговори на реакцията на Външно: Добре, че са ГЕРБ и Борисов

OFFNews 24 юни 2022 в 18:14 3631 8

Еди Рама

Снимка twitter.com/ediramaal

Премиерът на Албания Еди Рама

Премиерът на Албания Еди Рама отговори в серия от публикации в Туитър на реакцията на българското министерство на външните работи на изказванията му преди срещата ЕС-Западни Балкани вчера.

„О! Българското министерство на външните работи има проблем с начина, по който говоря! Има защо. Аз също имам проблем с начина, по който България иска да реши двустранни проблеми като използва процеса на разширяване като средство да държи за заложници две страни от НАТО! Спокойно, приятели: вдигнете ВЕТОТО или свикнете с мен!“, написа Рама.

В друга публикация по темата албанският премиер добавя: „И, между другото, нека ви припомня, скъпи български приятели, че беше достатъчен един кратък телефонен разговор с Бойко Борисов, за да уредим приятелски и честно въпроса за българското малцинство в Албания! Истинските приятели не си вредят, а си говорят откровено един с друг и дават резултати!“

Последва още една публикация на Рама в Туитър: "Току-що получих обаждане от Бойко Борисов. Не можах да му благодаря достатъчно за жеста му да ми се обади, но мога да му благодаря за определящата му роля за премахването на ВЕТОТО в парламента! Истински приятел, истински лидер. Неговата партия ГЕРБ и другите спасиха лицето на България и ЕС! Сега ЕС трябва да действа бързо!".

Вчера при пристигането си в Брюксел Рама определи българските възражения срещу започването на присъединителни преговори между ЕС и Северна Македония като „позор“ и обвини София, че държи две страни членки на НАТО за заложници. Причина за гнева на Рама е обстоятелството, че присъединителният процес на Албания в момента е обвързан с този на Северна Македония.

В реакцията си българското външно министерство призовава Рама „да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна кандидат за членство в ЕС“, и припомня, че България винаги е отстоявала европейската перспектива на Албания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12586

8

ramones79

06.07 2022 в 20:23

Този боклук няма право изобщо да използва мръсният си език против святото име България!
Още повече, че нашата страна официално няма никакви възражения за влизането на Албания в ЕС и дори сама е настоявала членството на Албания да НЕ бъде обвързвано с това на мАкетата.
Срамно е, че "нашето" правителство изобщо не взе под внимание такъв безпрецедентен език против страната ни. Всяка друга държава (и в ЕС, и извън ЕС) би направила международен скандал от това, защото никой политик не следва да използва толкова обиден език!

1220

7

хr4

24.06 2022 в 20:19

Не се притеснявайте. Западноевропейците не са толкова прости. Да подсетя-Турция от кога е кандидат член?

10212

6

Човека

24.06 2022 в 19:24

Бъдещ европейски лидер! Тежко и горко на Европа с новите попълнения. Те и сега албанците са известни във всички големи западноевропейски градове. Бързат да ги приемат заради Русия, но идея си нямат какъв таралеж си слагат в гащите.

-480

3

Октим

24.06 2022 в 18:31

Сигурен съм, че този албански реотан не познава нито един друг български политик, освен мафиозката мутра от Банкя, която по всичко е точно като самия него!

6145

2

kokoten

24.06 2022 в 18:28

Мутрите се надушват през десет планини....заформя се чудна мафиотска задруга м/у албанската и българската мафия....страхотно....нема излАзАне от тоя калищак....

3767

1

Име на профила

24.06 2022 в 18:25

По приятелите ще ги познаете, казват... Горките албанци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!