Джамбазки отговори на Карадайъ: ДПС е наследник на протурския национализъм

OFFNews 28 април 2018 в 12:54 5767 1

Ангел Джамбазки

В програмните документи на ДПС пише, че е наследник на Турското национално-освободително движение. Това са протурските националисти от края на миналия век, които организират редица атентати в България. Няма как хем да си наследник на протурския национализъм, хем да се бориш с национализма.

Това заяви на пресконференция в централата на ВМРО заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки. Така Джамбазки отговори на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който днес разкритикува Атака и ВМРО.

Но ето днес - при участие на националисти във властта - чуваме тревожни изявления от Крим. Има и декларация на другите коалиционни партньори от националистите - партията на вицепремиера заявява, че Сърбия не трябва да е част от ЕС.  От друга страна присъединяването на Западните Балкани в ЕС е приоритет на Българското европредседателство, заяви Карадайъ при откриването на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа в София.

Вместо да защити българите в Западните покрайнини, ДПС подкрепя сръбското правителство в асимилацията на българите, отговори Джамбазки.

Властта в Република Сърбия в момента извършва тежки провокации в Косово и в Босна и Херцеговина - с идеята да ги отдалечи от приемането им в ЕС и НАТО. Така че такава държава, която категорично не отговаря на един от основните критерии за членство в ЕС - да няма никакви проблеми със съседите си и да няма териториални претенции към тях, не може да бъде член на ЕС с това си управление в момента, каза заместник-председателят на ВМРО.

ДПС е политическа организация, основана на политическата корупция. Това е организация, която не може да съществува извън властта. Това е организация, която е известна с това, че купува гласове в циганските махали, че държи във феодална зависимост своите членове, коментира още Ангел Джамбазки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови