Джамбазки: Нямаме сътруднички, които са Мата Хари или руски шпиони

Ружа Райчева 19 юли 2022 в 20:00 4340 3

Ангел Джамбазки на заседание на Комисията по външна политика в НС.

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Ангел Джамбазки на заседание на Комисията по външна политика в НС.

"Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива." Това заяви пред OFFNews евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

В разследване на Euobserver се твърди, че бивша дългогодишна асистентка на крайно десен български евродепутат е заподозряна в съмнителни връзки с руското разузнаване. Тя е действала като посредник между руските спецслужби и европейски служители. Въпросната сътрудничка променя името си и кандидатства за стажове в програми на Европейския съюз и в медии в Брюксел, пише онлайн изданието.

Публикуваме пълния отговор на Ангел Джамбазки до OFFNews в оригинал и без редакторска намеса:

"Отговарям Ви от името на делегацията на ВМРО, на която съм председател. Отговарям Ви на родния ни български език, вярвам, че ще ме разберете.

Директно отговарям на Вашия въпрос:
Делегацията на ВМРО не е наемала сътрудник или сътрудничка с подобен профил. Нямаме сътруднички тип Мата Хари, които да си сменят имената, нямаме сътруднички йоги, нямаме сътруднички, които да са специализирани в обикновени, терапевтични или шиацу масажи. Нямаме сътрудници руски шпиони. Нямаме и американски такива.

При Вас как е? Откъм Козяк?

Имаме обаче, сътрудници, родени в днешна Украйна. само прил нас, само в делегацията на ВМРО. За тях фалшивата новина, повод за вашия въпрос е тежка обида. За мен също.

Позицията на българската делегация на ВМРО в ЕКР е повече от ясна в безусловна подкрепа на Украйна и против неоправданата Руска агресия, факт който може да бъде проследен в гласуванията и изказванията. За разлика от гласуванията на коалиционните партньори на ДБ в ЕП по темата. За разлика от позорната позиция на българското правителство, младша част от което е ДБ, което позорно се скри по темата с реалната помощ за Украйна.

Изнесената от EUobserver информация не типично безадресна, в който въпросната сътрудничка е работила в ЕП, което предполага детайлен анализ на всички сътрудници на всички представители в ЕП от 2007 г. насам.

Позорен, срамен, антижурналистика е опитът на някои български т.нар. “медии” чрез непочтени внушения, инсинуации и спекулации да се опитват да очернят името на нашата делегация."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

3

Ivan

11.08 2022 в 21:13

Пълен боклук!!! Дане говорим за опикания му началник, агент Иван!

14469

2

случайно прочетох

19.07 2022 в 23:22

Не съм фен на казармата, но тоя, и да е искал да иде в казармата, нямаше да го вземат, защото е за момчета.

Няма как Слабаков да е, той си пуши там и се мота....

3190

1

Гроздан

19.07 2022 в 23:21

Ходи си сипи едно ве, папагал алкохолизиран. И си барни пищофа, комплексар малоценен!