Две фирми опитват да изнудват МВР за поддръжка на видеонаблюдението

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2014 в 14:03 3488 0

Веселин Вучков

Две фирми опитват да изнудват МВР за поддръжка на системата за видеонаблюдение. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. По думите му проблемът с видеонаблюдението е свързан с лицензионните права върху софтуера, за който МВР трябва да плаща по 450 хил. лв. на година без да провежда обществена поръчка. 

Аз смятам, че след като харчим пари на българския данъкоплатец, включително и за тази скъпа система, трябва още от самото начало да е ясно кой ще пие и кой ще плаща, за да не се стига до сегашното положение, когато МВР вероятно се прави опит да бъде изнудвано, всяка година, да превежда, без обществени поръчки, суми към определени фирми, каза министърът.

За решение на проблема в страната Вучков смята да предложи на общините да изградят водеонаблюдение на собствени разноски, като на МВР да бъде осигурен достъп. 

Към момента МВР няма нова информация във връзка с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. 

Издирването е съвместна дейност при това на всички служби във вътрешното министерство. Аз силно се надявам, че и разузнавателните служби, и ДАНС могат да ни окажат по-силна подкрепа, защото нашата дейност е основно на територията на страната. Силно се надявам господин Сертов да е жив и здрав и по някакъв начин да индикира чрез своите близки, че не е застрашен. Силно се надявам да е така, каза още министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !