ДПС все пак реши да подкрепи дълга, АБВ - също

Ивайло Анев 25 февруари 2015 в 14:09 2424 4

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

На пресконференция вчера зам.-председателя на ДПС заяви, че движението няма да подкрепи новия дълг

ДПС ще подкрепи ратификацията на заема от 16 млрд. лева. 

Това стана ясно от изказване на заместник-председателя на движението Йордан Цонев по време на дебатите в пленарна зала.

След като на пресконференция вчера Цонев заяви, че ДПС ще гласува против ратификацията, днес самият той обяви, че в партията са удовлетворени от заявката на кабинета за реформи и ще подкрепи дълга.

"Тези 16 млрд. лв. няма да се връщат от Радан Кънев, Бойко Борисов и Георги Първанов, а от всички политически партии", заяви зам.-председателят на ДПС вчера и се обърна към президента Росен Плевнелиев с призив да повтори същото, което е направил при управлението на кабинета "Орешарски", когато наложи вето на заем от 1 млрд.

"Удовлетворени сме от заявката за реформи и това, че 2 млрд. лева няма да се пипат", обяви подкрепата си Цонев днес.

"Имаше проблеми - политически – дефицит на дебати, икономически – отказ от реформа с такъв размер на дълга и финансови. Иновативният подход за първите 3 години е добър, но това трябваше да стане в дебата като днес – макар и късно. Дългът не е от сега, той е взет от всички нас, които сме управлявали", категоричен беше Цонев.

Преди това от изказване на проф. Борислав Борисов стана ясно, че най-вероятно и АБВ ще подкрепи дълга, защото са получили отговори на някои въпроси от финансовия министър Владислав Горанов днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови