Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДПС ще подкрепи свалянето на имунитета на Сидеров

Елица Мартинова 13 януари 2014 в 09:03 3157 5

Йордан Цонев, Снимка: БГНЕС, Архив
Йордан Цонев, Снимка: БГНЕС, Архив

„Ако Волен Сидеров не се откаже сам от имунитета си, ДПС вероятно ще гласува „за“ сваленто му. Официално решение ще бъде взето от партията утре, но най-вероятно това ще бъде нашата реакция в пленарна зала.“

Това заяви в ефира на ТВ 7 зам.-председателят на ПГ ДПС Йордан Цонев.

„ДПС никога не е мълчало по случая с Волен Сидеров. Лютви Местан каза ясно нашата позиция. ДПС никога не еи мало връзки с „Атака“ и никога не сме одобрявали политиката и ценностната исстема на тази партия“, каза депутатът.

Той коментира тезата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото „ДПС е взела БСП на концесия“.

„Пълни глупости са думите на Бойко Борисов, че сме взели БСП на концесия. Смея да твърдя, че ГЕРБ е партията, която е взела най-много други партии на концесия. Последният пример е с Реформаторския блок“, посочи Йордан Цонев.

Председателят на финансовата комисия в парламента подчерта, че ДПС ще се противопостави на БСП, ако левицата настоява за отпадането на плоския данък. Същата е позицията на ДПС и по въпроса с въвеждането на „данък богарство“.

Според Цонев тези мерки ще допринесат за бюджета с около 30 млн. лева, което, по думите му, няма да окаже съществено влияние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews