Деница написала книга в защита на Волен

OFFNews 13 януари 2014 в 08:12 10414 20

Волен Сидеров и Миглена Александрова Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Волен Сидеров и Миглена Александрова Снимка: Сергей Антонов

Депутатката от "Атака" Деница Гаджева е написала книга за скандала на летището във Варна с лидера ù Волен Сидеров, след който главният прокурор поиска сваляне на имунитета му.

Близката до сърцето на Сидеров депутатка, която наскоро празнува с него рождения си ден в Куба, докато в София се водеха парламентарните дебати по бюджета за 2014 г., размаха книжката, приличаща по-скоро на брошура, в студиото на БНТ и обясни, че си заслужавало да напише книга, за да се знае истината за станалото.

Гаджева дойде в студиото на БНТ заедно с депутатката от "Атака" Миглена Александрова и двете пламенно защитиха Сидеров след скандала във Варна. Той избухна след пререкание между Сидеров и френския дипломат Стефани Дюмортие в самолет на летище Варна. Един от намесилите се в скандала полицаи заяви, че е бил ударен от Сидеров в лицето, след което главният прокурор поиска сваляне на имунитета на Сидеров.

По думите на двете депутатки разправията в самолета е станала по вина на френския дипломат. Дюмортие извикала стюардесата и заявила, че не желае Сидеров да седи на мястото пред нея, защото "й пречи значката му".

Полицай Колев пък е лъжесвидетелствал и не е бил ударен от Сидеров. Ако той имал кръвонасядания по лицето, както твърдял, снимката му щяла да обиколи всички медии, което не се случило. Той е получил медицинско свидетелство от болница, където изпълнителният директор бил от ГЕРБ, каза Гаджева.

Тя изтъкна още, че към искането за сваляне на депутатския имунитет на Сидеров били приложени свидетелските показания на 12 души, 9 от които заявили, че не са видели удар. Двама от другите трима пък "живеят врата до врата с Колев и са му приятели", каза депутатката.

Според нея някой е дал "нареждания на Колев да излъже", че е ударен от Волен Сидеров.

Тя бе категорична, че Сидеров не си позволява физическа саморазправа - много пъти пред нея го спирали случайни минувачи по улиците и започвали да спорят с депутата, но "никога няма размяна на нещо извън словесния спор", каза Гаджева.

На реплика от водещия, че Сидеров не спира да обижда, включително и журналистите, като ги нарича "педерастчета", "папагалчета", Гаджева заяви: "Когато спрете да пишете лъжи, тогава ще спрем да ви наричаме пеперуди". След въпроса "Това ли е подходът" Гаджева отговори "Естествено". 

За нея оприличаването на журналистите с папагалчета, не било обида, защото "папагалчето е едно много симпатично животинче".

Гаджева бе категорична, че Сидеров "е жертва".

"Ще останете изненадани относно имунитетите, не имунитета - имунитетите, т.е. ще произведем новина", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!