"ДПС ще бъде първа политическа сила"

OFFNews 14 декември 2014 в 13:43 7268 16

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

"Хората, които искат да видят фактите, ще видят, че ДПС върши правилна политика. И най-нормално е в скоро време да бъдем и първа политическа сила", заяви пред БНТ депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ.

Той прогнозира, че ще има парламентарни избори в скоро време, "може и преди местните през есента на 2015", и обяви, че ДПС победили на вота на 5 октомври 2014 г.

Според депутата Реформаторският блок имал "скромно обществено представителство", което не съответствало на огромния "мерак за власт, нито на онова говорене като че ли едва ли не са последната инстанция и казват истината от името на целия народ".

Според него ДПС били обвинявани за всички заради медиите, чрез които посланията стигали до хората.

Депутатът заяви още, че в изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов няма мистерия. Имало драма само за близките на Сертов, но трансформирането й в политически инструмент било прекалено.

"Политика с омраза не се прави. Политика се прави с любов", каза Карадайъ.

На въпрос дали ако не бяха оттеглили подкрепата си към Орешарски ДПС още щяха да са във властта, Карадъйъ отговори, че не помни ДПС да са оттегляли подкрепата си към кабинета "Орешарски".

Мустафа Карадайъ е роден през 1970 г. в Смолян, откъдето е избран за народен представител в 43-то НС като водач на листата на ДПС. Той е организационен секретар на Централното оперативно бюро на ДПС от 2010 г. От 2002 до 2010 г. е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол. Член е на ДПС от 1991 г. Мустафа Карадайъ бе един от активистите на ДПС, получил призовка заради побоя над Октай Енимехмедов при нападението му над Ахмед Доган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!